Vacante

#lignano #italia #plaja #mare #vacanta

La mare la Lignano, in Italia

Cauti o destinatie deosebita pentru vacanta de vara? Alege Lignano Sabbiadoro, o statiune italiana renumita pentru nisipul sau fin si apropierea de bine-cunoscuta Venetie.

Orasul Lignano, una dintre cele mai importante destinatii de vara ale Italiei este localizat in nord-estul Italiei, in provincia Udine, in apropierea Venetiei. Numele de Lignano Sabbiadoro i-a fost dat in scop de promovare turistica, cuvantul Sabbiadoro insemnand in limba italiana “nisip de aur”.
 

Ce sa vezi in Lignano Sabbiadoro
 

Daca ai ajuns in oraselul-comuna Lignano, mergi sa vezi locurile de unde in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial trupele germane paraseau aceasta parte a Italiei. Cauta Parcul Hemingway, pe care faimosul scriitor l-a primit din partea autoritatilor orasului in 1953. Desi scopul initial al acestui teren era de a gazdui casa de vacanta a lui Hemingway, acest lucru nu s-a mai intamplat, chiar daca autorul a fost de acord ca locul sa ii poarte numele. In parc se gasesc un amfiteatru, o piateta dar si locuri unde poti mirosi orhidee salbatice.

Afla unde este amplasat Parcul UNICEF din Lignano, care in 1987 a fost inaugurat “pentru toti copiii din lume”. Aici, tu si familia ta veti gasi o piscina acoperita, o pista de patinaj si un teren acoperit pentru minigolf.

Cauta si Gradina zoologica (Parco Zoo di Punta Verde), care este astazi o oaza de verdeata ce adaposteste peste 1200 de exemplare de animale, din peste 200 de specii, care sunt tinute parte inchise, parte in libertate.

Nu rata nici terasele cu izvoare marine, situate in zona Riviera. Aici poti face talasoterapie si bai de soare.
 

Ce sa faci la Lignano Sabbiadoro
 

Daca mergi in concediu in aceasta statiune, pregateste-te sa petreci mult timp in aer liber. Nu ocoli plimbarile pe stradutele orasului sau de-a lungul coastei si nici incursiunile in parcuri sau gradini zoologice.

Deplaseaza-te si catre atractiile turistice din zona: orasul Venetia, aflat in apropiere nu are nevoie de prea multe prezentari.

De asemenea, aici vei putea incerca sporturi nautice: canotaj, surfing, inot, plimbari cu barca cu vele, cu regatele sau cu diferite hidrobiciclete, scuba-diving, jetsky-uri etc. Iar daca vrei sa vezi peisaje superbe, indreapta-te catre Laguna Marano si intreaga zona a Golfo di Venezia. Vei gasi aici eco-sisteme ce adapostesc specii rare de plante, pasari si animale, care sunt protejate prin lege.

Daca te tenteaza calaria sau pescuitul, aceasta statiune este locul potrivit pentru astfel de activitati. Iubitorii de spa pot cauta aici locurile care sa le ofere un concediu de relaxare iar pasionatii de gastronomie se vor bucura de bucatele pregatite la restaurantele din zona. 
 

La mare la Lignano Sabbiadoro
 

Sursa foto: turismofvg.it

Aceasta localitate este un port cunoscut pentru cei care aleg Marea Adriatica pentru a naviga. De aceea, in zona portului vei gasi multe barci cu vele sau cu motor, vaporase, iahturi si alte mijloace de deplasare pe apa. Cei care vor sa isi inchirieze un astfel de mijloc de deplasare o pot face in port, negociind pretul cu posesorii de astfel de barci.

Plajele si apele din Lignano Sabbiadoro au primit “steagul albastru” ( Blue Flag ) pentru calitate a apei, nisipului si serviciilor. Plajele au nisipuri fine, curate si bine intretinute iar turistii care vin aici au la dispozitie fotolii pentru plaja, umbrelute, cabine pentru schimbat si locuri amenajate pentru dus.

Cei care nu stiu sa inoate pot gasi si instructori specializati iar cei care isi doresc sa invete sa practice diferite sporturi nautice precum surfing sau scufundari pot plati pentru astfel de servicii.

Pe plaja vei putea practica diferite sporturi precum voleiul, tenis sau chiar rugby, statsiunea italiana fiind renumita pentru faptul ca gazduieste un campionat de rugby pe plaja.
 

Cat te costa cazarea la Lignano
 

In statiune vei gasi nu doar hoteluri de trei, patru sau cinci stele, ci si apartamente. In cazul celor dintai, pretul de cazare pe noapte nu coboara sub 70 de euro pe noapte, pentru o camera, in timp ce la apartamente pretul porneste de la 25 de euro pe noapte, pentru un apartament cotat la trei stele.
 

Cat te costa sa ajungi la Lignano Sabbiadoro
 

Daca pana in anii ’70 puteai ajunge in aceasta statiune doar pe apa, acum poti ajunge si cu masina. Cel mai apropiat aeroport este cel din Venetia, de acolo transportul facandu-se cu autocarul. Pretul biletului de avion spre aeroportul venetian este de minim 150 de euro pentru un drum dus-intors, in functie de perioada aleasa si de compania care efectueaza zborul.

Nu ocoli nici varianta de a ajunge la Lignano pe apa, putand prinde aceasta destinatie pe harta ta, mai ales daca faci o croaziera plecand din Venetia. In acest caz pretul transportului nu coboara sub 100 de euro de persoana.
 

Sursa foto : magreisen.at

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea