Vacante

#mare #sardinia #alghero #litoral

La mare la Alghero, in Sardinia

De ce sa mergi in vacanta in Alghero ? Pentru ca vei gasi aici nu doar urmele istoriei, sub forma de situri arheologice cu marturii romane sau feniciene, ci si peisaje surprinzatoare si plaje unice. Daca nu esti convins, afla ca vei gasi aici cea mai frumoasa grota subacvatica din Europa si o serie de 300 pesteri si grote sapate in stanca coastei Sardiniei.

Orasul Alghero este unul dintre cele mai cunoscute statiuni din Sardinia. Datand din anii 1500 inainte de Hristos, localitatea din provincia Sassari este cunoscuta astazi in intreaga lume. Turistii se indreapta spre aceasta locatie nu doar pentru a se bucura de plajele superbe, ci si pentru a vizita siturile arheologice, in care se gasesc si urme ale cladirilor de pe vremea fenicienilor.
 

Experimenteaza pesterile si grotele din Alghero
 

Cauta si grota lui Neptun, portul Conte si Capul Caccia. Aceste locatii te vor purta in lumea pasionatilor de geologie si biologie, fiecare dintre aceste puncte fiind cate un mic spot de mici descoperiri. In plus, daca tot mergi sa vezi grota lui Neptun, incearca sa vezi si macar o parte din cele 300 de pesteri din zona coastei, care sunt fie partial sub apa, fie subacvatice , fie deasupra apei.

Sursa foto: hoteloasis.it
Esti pasionat de sporturi acvatice si plimbari pe mare? La Alghero vei putea practica scuba diving in mare si in interiorul pesterilor subacvatice, vei putea inota de-a lungul coastei sau vei putea sari de pe stanci in apa limpede ca un cristal. Nu rata pestera Nereo, considerata cea mai mare si spectaculoasa pestera subacvatica din Europa, care a devenit principalul punt de atractie pentru cei care practica scuba diving.
 

Mergi sa vezi siturile arheologice, dar si monumentele din Alghero
 

Turistii care vin in concediu in aceasta statiune vor gasi multe edificii incarcate de istorie: ruinele feniciene, catedrala Santa Maria Immacolata di Alghero, biserica Sfantului Francisc, turnurile de la intrarea in oras si Palatul D’Albis, majoritatea construite in anii 1300 - 1500. In zonele aeroportului Alghero, Palmavera si Anghelu Ruju se mai gasesc si acum ruinele unei necropole feniciene si urmele unei foste asezari romane.

Iti place sa vezi locuri unde specialistii studiaza diferite fenomene naturale? Cauta zonele din promontoriul Capo Caccia si Punta Giglio unde exista tabere unde se studiaza diferite aspecte din geologie si biologie. In plus, daca esti interesat de o partida de pescuit, cauta-i pe pescarii din oras, sigur vei gasi pe cineva care sa se bucure alaturi de tine de cateva ore de dat la peste.

Iubitorii shopping-ului vor putea sa se delecteze cu micile magazine din oras iar cei cu o pasiune pentru gastronomie vor avea ocazia de a incerca mancaruri specifice insulei, bazate in majoritate pe fructe de mare si peste.

Daca vrei sa faci catarari sau trekking, foloseste stancile din zona pentru aceste activitati. Inchiriaza biciclete sau masini pentru incursiuni in satele din jurul orasului. Iar daca intentionezi numai sa te plimbi si sa vizitezi diferite locuri, mergi prin oras si prin zonele incarcate de istorie din zona - siturile arheologice, dar si zidul care inconjoara orasul vechi.
 

Cauta plajele din Alghero
 

In aceasta statiune vei gasi o suprafata mare de plaje, o parte cu nisip fin, o alta parte cu pietris sau stancoase. Majoritatea lor se intind pe suprafete mari si pe anumite portiuni beneficiaza de prezenta unor pini.

Multe dintre hotelurile din statiune sunt situate aproape de plaja si au activitati care implica prezenta acesteia.

Sursa foto: my-italy-piedmont-marche-and-more.com

In vecinatatea locurilor unde oamenii se pot bronza sau imbaia in mare exista baruri, restaurante, dar si spatii unde cei veniti pentru relaxare pot practica diferite sporturi precum tenisul sau voleiul.

Alghero este o statiune in care poti merge pe tot parcursul anului pentru ca vremea este mai mereu placuta. Pe timpul verii temperaturile ajung pana la 35 de grade, iar in timpul iernii nu coboara sub 15 grade. Insa cea mai buna perioada pentru vacanta este cea cuprinsa intre lunile iunie si septembrie.

Una dintre zonele recunoscute in Europa pentru plajele pe care le detine este Stintino, care a fost refacuta in urma cu cativa ani, de aceea plajele arata foarte bine.
 

Cum sa ajungi si cat te costa un sejur in Alghero
 

Singurele modalitati pe care le ai la dispozitie sunt pe apa sau prin aer. Orasul are un aeroport la 13 kilometri de centru, Alghero Airport, iar in portul din oras ancoreaza feriboturi si vapoare care vin dinspre partea continentala a Italiei.

Pentru a ajunge cu avionul la Alghero va trebui sa pleci cu avionul spre Milano sau Bergamo si de acolo sa iei o alta cursa care sa ajunga pe aeroportul din Alghero. Pretul unei astfel de calatorii este de aproximativ 1000 de euro.

Cei care vor sa ajunga aici prin intermediul unei agentii de turism isi pot achizitiona pachete la preturi pornind de la 500 de euro de persoana, in care este inclusa cazarea pentru cinci nopti la un hotel de trei stele, mic dejun si biletul de avion.

In cazul in care alegi sa stai intr-un apartament sau o vila, pe cont propriu, preturile pornesc de la 40 de euro pe noapte, pretul fiind calculat in general pentru doua persoane si pentru un sejur de cel putin trei zile. Pentru hoteluri preturile sunt intre 50 si 100 de euro pe noapte, pentru o camera, in functie de confort si serviciile oferite.
 

Sursa foto : irlandiani.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea