Vacante

#vacanta #mare #litoral romanesc #2 mai

La mare la 2 Mai, statiunea lipovenilor si a turistilor care cauta liniste

2 Mai este una dintre cele mai mici statiuni de pe malul Marii Negre. In ciuda acestui fapt, ea a devenit una foarte cautata mai ales de catre oraseni, persoane de pana in 40 de ani, care vin aici sa caute linistea pe care nu o pot gasi in alte statiuni de pe litoralul romanesc. Iata cateva lucruri care fac aceasta localitate una dintre cele mai frumoase de pe malul Marii Negre.

Statiunea 2 Mai este un sat care face parte din comuna Limanu, fiind asezata intre Mangalia si Vama Veche. Istoria satului poarta amprenta fondatorului sau, Mihail Kogalniceanu si a lipovenilor, populatia de origine rusa care s-a stabilit aici, venind din Tulcea, Bucuresti si Arges.
 

Ce sa faci la 2 Mai
 

Fiind o statiune mica, localitatea nu le ofera turistilor la fel de multe activitati precum celelalte localitati de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Insa cei care merg in vacanta la 2 Mai sunt pregatiti pentru acest lucru - multi dintre ei vin aici in cautare de liniste si relaxare, departe de agitatie si zgomot.

Exista insa si cateva optiuni pentru cei care viziteaza acest loc: ei pot merge la plaja, pe nisipul din 2 Mai putand fi gasiti mai mereu oameni tineri si veseli, care vin de multe ori cu un cort si se aseaza pe sau langa plaja, dar si la pescuit, impreuna cu localnicii. Prezenta unei plaje asigura si posibilitatea de a practica sporturi precum fotbalul sau voleiul pe nisip, iar marea le ofera turisti. sau plimbari cu barca.

Daca te tenteaza sa vezi si urmele culturii lipovenesti, poti cauta casele lipovenilor, care sunt oameni primitori si te-ar putea servi si cu produse culinare autentice. Vei putea recunoaste casele lipovenesti dupa constructie, dar si dupa faptul ca si le varuiesc in culori vii, precum bleu sau verde deschis.

Viata de noapte din 2 Mai este una foarte activa, statiunea avand si cateva terase si cluburi de noapte. In plus, vecinatatea unor statiuni precum Vama Veche sau Mangalia le asigura turistilor din 2 Mai accesul la diferite alte activitati, precum concerte sau festivaluri.
 

La plaja la 2 Mai
 

Statiunea beneficiaza de o plaja care este impartita in doua portiuni: una amenajata, in apropierea digului portului Mangalia si o alta, neamenajata, care comunica cu plaja din Vama Veche.

Nisipul este fin, insa pe plaja exista si zone cu pietris si verdeata.Intrarea in apa se face destul de lin, aceasta zona fiind potrivita pentru iubitorii inotului. Acest loc nu este insa potrivit pentru sporturi nautice - pentru a le practica este indicat sa mergi spre Mamaia, Mangalia, Eforie Nord, Saturn sau alte statiuni de pe litoral.
 

Cat te costa cazarea in 2 Mai
 

Cazarea in aceasta statiune se poate face la pensiuni, la cort sau in gazda, la localnici. De altfel despre aceasta zona se spune ca este cea in care s-a dezvoltat un asa numit “turism de curte”. Multi turisti se cazeaza fie in casele oamenilor, fie isi aseaza corturile in curtile acestora, contra unei taxe mici. Curtile satenilor devin astfel populate iar multi dintre turisti petrec timp si impreuna cu gazdele.

Preturile pentru o camera dubla la o pensiune sau la o casa privata pornesc de la 50 de lei si pot ajunge pana la 120 de lei pe noapte. In acesti bani este inclus si accesul la bucatarie, la curte si gratar.

In plus, unii proprietari vin cu diferite oferte speciale: la sase nopti platite, se ofera una gratis sau la un week-end achitat se ofera o reducere de 10%. Unii localnici ofera si posibilitatea de a gati pentru oaspetii lor, contra unei sume care se adauga celei platite pentru cazare. Aceasta porneste de la 30 de lei pe zi si include produse traditionale zonei.
 

Cum ajungi la 2 Mai
 

In aceasta statiune nu se poate ajunge decat cu masina - trebuie sa ajungi la podul peste Lacul Mangalia si sa faci dreapta. Dupa aceea mergi pe drumul national care face stanga spre Vama Veche si te opresti in 2 Mai.

Daca nu ai masina personala si vii cu trenul, mergi pana in Mangalia, iar de acolo vei putea lua microbuze care merg spre 2 Mai si trec si prin Limanu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea