Vacante

#litoral #mare #bulgaria #duni

La mare in Bulgaria. Duni, destinatie pentru indragostiti

Cauti o locatie de vacanta intr-o zona nu foarte cunoscuta pe litoral? Alege Duni , una dintre cele mai luxoase statiuni de pe litoralul bulgaresc. Vei gasi aici nu doar plaje elegante, ci si locuri unice de vizitat.

Statiunea bulgareasca Duni este una dintre cele mai putin cunoscute locatii de pe litoralul bulgaresc. Numita si Dyiuni, aceasta destinatie este insa o zona de lux, cuprinzand un sat de vacanta , Duni Royal Resort, construit in anii 1980 si renovat in urma cu aproape 10 ani. Este amplasata la cativa kilometri de Sozopol, in zona golfului Duni, intr-o locatie unde muntele si marea se contopesc, iar oraselul aminteste de localitatile vechi.
 

Ce sa faci daca mergi la mare la Duni
 

Cei care vin aici au la dispozitie stradute pe care le pot lua la pas, colturi romantice, dar si locatii unde pot vedea cum traiau bulgarii de acum cateva zeci de ani. In plus, hotelurile ofera posibilitatea de a face sport sau de a te relaxa in mini-centrele spa iar centrele specializate de fitness fac si ore de aerobic in apa.

Daca esti fan al spectacolelor si petrecerilor, vei gasi si astfel de activitati, insa nu la fel de multe ca in alte statiuni. Copiii au la dispozitie insa multe locuri unde se pot distra si pretece timpul liber: de la mini-restaurante si piscine, la locuri cu proiectii de filme, mini-discoteci si petreceri aniversare.

Iar daca iti plac sporturile precum tenisul, baschetul, tenisul de masa, voleiul, echitatia, mountain-biking sau tras cu arcul, vei gasi aici si locurile unde le poti practica. La acestea vei putea adauga si sporturile acvatice precum windsurfing, water-ski, tae-bo, mers cu banana sau iahtul, jet-ski etc. Iar daca nu stii cum se face, vei gasi instructori care sa te invete.

Cei carora le place sa traiasca periculos pot merge sa viziteze Insula St. Thomas, cunoscuta si sub numele de Insula Serpilor, care este situata la 300 de kilometri de coasta. Aici vei gasi si un fost sanctuar grecesc datand din antichitate.
 

Sursa foto: lidiatours.com

La mare pe plajele salbatice din Duni
 

Oraselul are o zona de plana spre care poti merge chiar si daca nu vrei sa stai la soare. Plajele Alepou si Arkoutino sunt doua dintre cele mai cautate locuri din zona, pentru ca si-au pastrat salbaticia. De la plaja Alepou se poate ajunge si la mlastina Alepou, care este separata de mare printr-o fasie de nisip si care a facut parte acum multi ani dintr-o laguna ce a capatat statut de rezervatie naturala.

De-a lungul golfului Duni vei gasi plaje cu nisip fin, dotate cu umbrelute si fotolii pentru plaja. In continuarea lor vei putea ajunge sa vezi zonele Vodna Lilia, Velyov Vir si Via Pontica, care sunt considerate rezervatii naturale.

Sezonul se deschide in mai si se inchide in octombrie, in acest timp temperaturile medii fiind in jurul valorii de 27 de grade.
 

Cat te costa vacanta la mare la Duni
 

Daca mergi in vacanta la Duni va trebui sa te pregatesti sa gasesti hoteluri de patru si cinci stele si apartamente de lux. Preturile de cazare incep de la 35 de euro pe noapte, la hotelurile de patru stele si de 45 de euro la hotelurile de cinci stele, pentru o camera dubla. Preturile apartamentelor la hotel (junior suite) incep de la 38 de euro pe noapte, pentru minim trei persoane cazate. Valori apropiate sunt inregistrate si pentru apartamente, acolo unde costul pe noapte porneste de la 45 de euro.

Preturile practicate de hoteluri sunt pentru servicii all inclusive, pentru sejururi de minim trei zile. La acestea se adauga si taxa de statiune (6 euro pentru un adult si 3 euro pentru un copil) si transportul pana la Duni, care ajunge la aproximativ 50 de euro.

Sursa foto : euronovo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea