Vacante

#sculpturi piatra #Ellora # grote Longmen #mormintele lyciene #bisericile din Lalibela #destinatii de vacanta #atractii turistice

Iti vine sa crezi ca sunt reale? 5 locuri incredibile sculptate in piatra

Farmecul pietrei sculptate a fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri, insa cand aceasta arta se extinde in arhitectura unei cladiri imense sau chiar a unui oras intreg, rezultatul este unul ce pare aproape ireal. Atractiile turistice de mai jos sunt cele mai bune exemple in aces sens!

1. Ellora, India

Putina lume stie ca situl arheologic Ellora din India gazduieste, cel mai probabil, cele mai mari sculpturi in piatra de pe intregul glob. Acestea reflecta traditiile hinduse, budiste si jainiste si dateaza din secolele 5-10. Fiecare pestera se remarca printr-o frumusete remarcabila, fiind marturii vii ale spiritualitatii vechilor civilizatii. Monumentele ilustreaza perfect spiritul tolerantei caracteristic Indiei antice, care a permis celor trei religii sa isi stabileasca sanctuarele si comunitatile intr-un singur loc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea