Vacante

#vacanta pe litoral # vacanta la mare #vacanta

Iti petreci vacanta la mare? Pericolul din apele Marii Negre la care se expun turistii

Turistii care aleg sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc se expun unui pericol urias. Potrivit unui raport european, apa Marii Negre este cea mai poluata din Europa, infestata cu substante reziduale.

Apa a fost analizata de cercetatorii care au gasit aproximativ 90 de substante care le pun romanilor viara in pericol. Adica de doua ori mai multe decat in Marea Mediterana.  

Informatiile sunt precizate de proiectul EU4EMBLAS - European Union for Improving Environmental Monitoring in the Black Sea, adica Uniunea Europeana pentru optimizarea monitorizarii mediului din Marea Neagra, potrivit antena3.ro. 

De ce este Marea Neagra cea mai poluata

Potrivit expertilor sunt mai multi factori care contribuie la poluarea excesiva a Marii Negre. Printre acestea se numara:

Transportul maritim care este de vina pentru reziduurile de petrol si derivati ajunsi in apa.

Apele uzate care se varsa in Marea Neagra si care sunt una dintre principalele surse de poluare.

Compusii organici si anorganici prezenti in apa – acestia sunt sursa multiplelor infectii gastro-intestinale care ii chinuie an de an pe turisti. 

La poluarea Marii Negre contribuie canalul ingust prin care se face comunicarea cu Marea Mediterana, astfel incat Marea Neagra se transorfma intr-un lac imens, reziduurile ramanand in aceasta.

In plus, in adancurile Marii Negre exista depozite mari de hidrogen sulfurat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea