Vacante

# concediu croaziera #croaziera #concediu

Iti petreci concediul intr-o croaziera? Coduri secrete pe care nu vrei sa le auzi vreodata

Concediul petrecut intr-o croaziera este o experienta pe care multi si-o doresc. Pe langa nerabdarea cu care astepti plecarea si bagajele pregatite minutios, poate n-ar fi rau sa inveti si care sunt codurile secrete pe care le foloseste echipajul navei pentru a comunica la bord. Pentru a le asigura oaspetilor de pe vas cea mai frumoasa si relaxanta atmosfera, pe majoritatea vaselor de croazierea se folosesc anumite coduri secrete in timpul situatiilor de urgenta.

Exista anumite coduri comune care se folosesc pe vase diferite de croaziera. Acestea sunt folosite de membrii echipajului pentru a comunica intre ei, atunci cand la bord se intampla un eveniment neprevazut.

In cazul in care iti pregatesti vacanta pe un vas de croaziera, descopera care sunt cele mai utilizate coduri pentru a sti la ce sa te astepti cand esti la bord. Cel mai important este insa sa nu intri in panica atunci cand le auzi, membrii echipajului aflat la bord sunt bine instruiti si fiecare va sti cum sa actioneze in functie de situatia care apare, pentru ca in final pasagerii sa plece cu amintiri frumoase despre vacanta petrecuta pe mare sau ocean.

PVI si 30-30

Multi dintre cei care aleg sa isi petreaca concediul intr-o croaziera nu se gandesc ca ar putea suferi de rau de mare si realizeaza acest lucru abia cand ajung pe vas, in mijlocul marilor sau oceanelor. Unul dintre cel mai folosite coduri secrete pe care le vei auzi cand esti intr-o croaziera este “PVI”, codul prin care se anunta ca o persoana aflata la bord tocmai a vomitat in public.  Alte situatii asemanatoare, prin care se intampla ca cineva sau ceva sa provoace murdarie pe vas se semnalizeaza folosind codul “30-30”.

Kilo si Bravo

Atunci cand observi ca tot personalul de pe vapor alearga spre o anumita zona, cel mai probabil au de-a face cu o situatie de urgenta. Pentru a comunica situatiile de urgenta care apar la bord, echipajul va folosi intotdeauna cuvantul “Kilo”. ”Bravo” este un alt cod folosit pe vapor, care nu inseamna ceea ce ai putea crede, ci anunta faptul ca a izbucnit un incendiu la bord.

Charlie, Charlie, Charlie

“Charlie, Charlie, Charlie” este codul prin care capitanul navei anunta personalul de la bord ca exista o amenintare de securitate. Calatorii de pe vas nu ar trebui insa sa intre in panica, deoarece echipajul este instruit permanent si va sti care este cea mai buna decizie pe care o poate lua pentru a nu exista riscuri.

Alpha sau Sierra si Operation Bright Star sau Rising Star

Intr-o croaziera, urgentele medicale nu sunt frecvente, dar atunci cand se intampla acestea se anunta printr-o serie de coduri. Urgentele medicale generale sunt anuntate prin codurile “Alpha” sau “Sierra”, atunci cand este nevoie de o targa. O urgenta medicala severa sau in cazurile rare in care un pasager aflat la bordul navei decedeaza se vor folosi codurile “Operation Bright Star” sau “Operation Rising Star.”  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea