Vacante

#mauritius #creta #insule

Insule speciale pe care trebuie sa le vezi intr-o viata

Vacantele pe insule ofera experiente aparte, datorita atmosferii speciale, care este diferita de cea de pe continent. Intr-o viata orice calator trebuie sa ajunga pe una dintre insulele de top, promovate de operatorii de turism, dar si pe o insula mai putin cunoscuta, unde turismul abia infloreste. Iata in continuare cateva insule speciale, recomandate de publicatii de top.

Insule secrete
 

Cei care prefera insulele ca destinatii de vacanta pot incerca cel putin o data in viata o destinatie necunoscuta. Publicatia Travel&Leisure a realizat in 2010 un top al Celor mai Bune Insule Secrete de pe Pamant (Best Secret Islands on Earth) , top in care se regasesc atat insule din zone indepartate ale Terrei cat si insule din Europa.
 

1 Favignana, Italia
 

Una dintre acestea este Favignana, o insula din sudul Italiei. Aceasta se afla aproape de coasta Siciliei, intre Trapani si Marsala . Pentru pasionatii de ton Favignana este un adevarat paradis, deoarece insula a devenit faimoasa in ceea ce priveste acest peste. Gastronomia locala este de tip insulara, cu produse care se regasesc in bucataria italiana: rosii, capere, masline, vinete, peste etc.

Sursa foto: superficiala.comInsula este potrivita pentru turistii dornici sa vada un loc nou si sa se bucure de o vacanta linistita si relaxanta. Printre activitatile recomandate in Favignana sunt plimbarile cu barca (“gozzo”), vizita la piata de peste, inotul, excursie in goful Carla Rossa, promenade pe strazile din  Favignana si apusul de soare.
 

2 Alonnisos, Grecia
 

Alonnisos pare a fi un nestemat necunoscut al Greciei. Insula se afla in Arhipelagul Sporade din Marea Egee, intr-unul dintre parcurile marine grecesti. Alonnisos este destinatia ideala pentru iubitorii de natura. Peisajul este colorat de flori, stanci, plantatii de maslini, plaje cu prundis, sate vechi si ape albastre.

Sursa foto: airphoto.grUna dintre valorile esentiale ale insulei o reprezinta cele peste 25 de biserici, unele dintre ele datand din secolul al XVI-lea. In primavara, principala atractie din Alonnisos sunt florile salbatice, care cresc atat in zona de campie cat si in paduri. Turismul se afla inca la inceput in aceasta destinatie, astfel incat Alonnisos este o destinatie potrivita pentru cei care isi doresc o vacanta linistita, cu drumetii si plimbari prin natura.
 

3 Bozcaada, Turcia
 

In Marea Egee, undeva in regiunea Marmara, aproape de intrarea in Dardanelles se afla o insula mica si foarte putin cunoscuta: Bozcaada. Principalele activitati ale insulei turcesti sunt pescuitul si turismul. Iubitorii de vin descopera aici o lunga traditie a producerii acestei licori bahice si pot vizita crame unde se organizeaza degustari. De fapt, se pare ca pe insula se produce vin de peste 2000 de ani, astfel incat insula are un argument puternic pentru a atrage turistii.

Sursa foto: resimler.tvUn monument impozant al insulei il reprezinta castelul Bozcaada, care este unul dintre cele mai bine conservate castele de pe teritoriul Turciei. Tot pe insula pot fi vizitate alte cateva obiective turistice, moschei, biserici, bai turcesti si chiar un muzeu. Centrul vechi al orasului are arhitectura traditionala si strazi cu piatra cubica.
 

Insule de top
 

Insulele de top sunt acele destinatii turistice recomandate de cele mai importante publicatii internationale de turism, dar si de catre operatorii turistici, fiind nelipsite din brosurile cu vacante. Faima lor ramane constanta de la an la an gratie atractivitatii si diversitatii lor.
 

1 Creta , Grecia
 

Publicatia Lonely Planet a realizat un top al celor mai bune insule grecesti , in functie de mai multi factori: plaje, istorie, plimbari pe jos, ciclism, sporturi acvatice, festivaluri, mancare ecologica.

Sursa foto: destination360.comCreta este de departe una dintre cele mai bune insule ale Greciei, aceasta destinatie indeplinind mai multe criterii: cele mai bune plaje, cea mai valoroasa istorie, cele mai bune locuri pentru mers pe jos, cea mai buna insula pentru turismul responsabil (ecoturism), cea mai buna destinatie pentru mancare si bautura.
 

2 Insula Pastelui, Chile
 

Sursa foto: getoutthebox1.blogspot.comInsula Pastelui este selectata de publicatia Forbes in topul Celor mai Izolate Insule. Easter Island (Isla de Pascua) se afla in Oceanul Pacific si a devenit faimoasa pe plan international in special datorita statuilor moai, cu figuri umane. Nici pana in zilele noastre nu se stie cu exactitate cum au fost create si in ce scop au fost facute aceste statui raspandite pe tot teritoriul insulei.
 

3 Mauritius, Republica Mauritius
 

Mauritius, o alta insula selectata in topul Forbes, este una dintre insulele exotice indepartate, destinate in special vacantelor de lux. Insula se afla in Oceanul Indian, la est de Madagascar. Mauritius insumeaza mai multe insule: una cu acelasi nume, Rodrigues, St. Brandon, Agalega si altele mai mici.

Sursa foto: traveldealsfinder.comInsula este o destinatie perfecta pentru turistii dornici sa-si petreaca vacanta pe o insula exotica, cu  vreme calda, unde gasesc liniste si relaxare dar si o gama foarte variata de activitati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea