Vacante

#grecia #vacanta #iarna # insule grecesti

Insule din Grecia pe care le poti vizita iarna

Grecia este o tara fascinanta, iar insulele grecesti sunt foarte populare printre cei care viziteaza Europa. Calatorii de pretutindeni vor profita de ocazia de a experimenta insulele in timpul verii, de a inota in marile albastre si de a se relaxa pe numeroasele plaje. Cu toate acestea, Grecia nu este doar o destinatie de vara, nici macar pe insule. De fapt, daca nu va convine sa stati pe o plaja plina de turisti in plin sezon turistic, atunci recomandarea este sa vizitati insulele grecesti in timpul iernii pentru o experienta cu totul diferita a Greciei.

Creta: O destinatie perfecta pentru iarna

Cea mai mare dintre insulele Greciei si a cincea ca marime din Marea Mediterana, Creta este, de asemenea, cea mai sudica insula din Europa. Acest lucru inseamna ca verile sunt foarte calde si uscate si, desi iernile pot fi mai racoroase si mai noroase din noiembrie pana in martie, este un ragaz binevenit fata de verile toride. Asteptati-va la temperaturi medii in timpul zilei

Farul si portul venetian din Chania

Al doilea oras ca marime din Creta, dupa capitala Heraklion, Chania are o locatie de invidiat la malul marii si este unul dintre cele mai vechi orase de pe insula. Portul venetian este pazit de fortareata Firkas din secolul al XVII-lea, care ofera vederi panoramice spre port si marea de dincolo.

Portul in sine are strazi inguste, pietruite, care, de-a lungul anilor, au trecut prin dominatia venetiana, otomana si, pentru scurt timp, chiar egipteana, ceea ce face ca fatadele cladirilor sa fie fantastice si sa va faca sa faceti poze.

Orasul vechi Chania

La fel de fotogenic si demn de explorat in timpul iernii este si orasul vechi Chania. Aleile labirintice fac loc cartierului evreiesc, unde puteti vizita singura sinagoga evreiasca ramasa, Etz Hayyim, care a fost restaurata dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. De asemenea, puteti explora Muzeul Maritim al Cretei sau va puteti face timp pentru a explora Piata Municipala, deschisa in 1913, cu peste 76 de magazine si tarabe, de la macelari si pescari. Este locul perfect pentru a veni si a va plimba, obtinand o imagine a vietii de zi cu zi. Multe dintre casele originale ale orasului vechi au fost transformate in taverne sau cafenele, asa ca veniti sa va relaxati cu un frappe racoritor sau un raki, despre care veti afla ca mai mult ca sigur a fost distilat local.

Portul venetian Rethymnon

Un alt port care merita vizitat este Rethymnon, situat in vestul Cretei, intre Heraklion si Chania. Spre deosebire de Chania, portul sau venetian este oarecum mai mare, permitand acostarea navelor de croaziera si a navelor comerciale, insa acest lucru nu ii afecteaza estetica. De-a lungul portului se plimba barci de pescuit colorate, iar arhitectura venetiana va va face sa va uitati cu admiratie.

Palatul din Knossos

Iubitorii mitologiei grecesti se vor bucura de vizitarea celui mai important sit arheologic din Creta - Palatul Knossos, situat la 5 km de Heraklion. Palatul dateaza din perioada civilizatiei minoice, considerata a fi una dintre cele mai vechi din Europa. Cultura din mijlocul epocii bronzului a rezistat intre 3560 si 1400 i.Hr., ceea ce o face sa fie o civilizatie care a existat chiar inainte de Grecia Antica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea