Vacante

#schi austria # vacanta austria #austria.info #alpi #austria #innsbruck #statiune ski

Innsbruck - Capitala Alpilor

Locul unde iarna vibreaza pe partie va invita sa descoperiti "orasul, schiul & -ul". Aici iarna poarta si smoking. Ea face slalom, carving, vibreaza, este parfumata si picanta.

In acest oras plin de viata, cu peste 120.000 de locuitori, veti intalni foarte des oameni imbracati in echipament de schi care isi poarta schiurile pe umeri. Credeti ca ei se indreapta spre "Orasul vechi" - pentru a pierde timpul acolo? Nu, ei se indrepta spre trenul ce duce la Nordkette. Iar 20 de minute mai tarziu - ei vor cobora din tren si vor fi intampinati de lumina si stralucirea zapezii.
 


 

Soarele, zapada si cerul albastru creaza o combinatie impresionanta de culori, iar partiile, printre care si foarte abrubta Karrinne, precum si parcul de distractii, creaza premisele perfecte pentru cele mai interesante provocari spor-tive. Nu degeaba se spune ca parcul Skylinepark de la Nordkette/Seegrube este singurul situat „incity" (in oras). Dar si schiorii sau cei care prefera sa se relaxeze la soare pe imensa terasa, se pot bucura de privelistea impresionanta a centrului orasului , care se afla cu aproximativ 1.400 m mai jos.

Nordkette este doar una dintre cele opt zone de schi ale regiunii Olympia SkiWorld Innsbruck , de care apartine si ghetarul Stubai, si este situata la 2.000 m altitudine. Partii amenajate? Da, binenteles! Deasemenea, aproape fiecare dintre aceste zone de schi au si cate un parc de distractii , iar pasionatii de freeride se pot distra in voie pe numeroasele piste amenajate doar pentru ei. Cei care iubesc mica aventura sportiva, vor gasi in Innsbruck si in satele din imprejurimi, exact ceea ce cauta: ce spuneti de o tura pe canalul de gheata de la Olympia Bob- und Rodelbahn din Igls? In plus, ce ar fi sa incercati sa alunecati pe canal si cu wok-ul?

Noaptea se transforma in zi pentru toti cei care aluneca pe partiile luminate, fie cu schiurie, ori cu snowboard-ul. Schiul nocturn este o experienta deosebita. La fel de deosebita este si o partida nocturna de sanius. Foarte confortabila, romantica si idilica este insa o cu sania trasa de cai sau o drumetie prin padurea cuprinsa de linistea iernii. Iar numeroasele carari de drumetii de iarna si poteci, printre care si potecile situate pe culmi, cu o priveliste superba, va invita sa traiti iarna in toata splendoarea ei.

Sportul si orasul sunt strans legate in Innsbruck, motiv pentru care ar fi pacat sa nu vizitati opulentul castel renascentist Ambras, impresionanta cetate Hofburg sau Muzeul de Arta Populara din Tirol. Pentru momentele in care luati o pauza, va recomandam sa achizitionati cardul Innsbruck Card, care va inlesneste accesul al numeroase atractii turistice din oras si imprejurimi.

Dupa o zi plina petrecuta pe partie, pe poteci de munte sau in parcuri, toata lumea se indreapta spre oras, adica spre Apres Ski in the City. Din barul Pa-noramabar 360° mai puteti arunca o privire asupra muntilor invaluiti in lumina lunii, dupa care petrecerea se muta in zona de chill-out din plin centrul orasu-lui. Aici va asteapta , lounge-uri, berarii, unde distractia tine pana dimineata. In numeroase restaurante se pune accent pe arta culinara de inalta clasa, in timp ce in multe taverne din capitala Tirolului, domneste atmosfera rustica a incaperilor vechi din lemn, in care se savureaza specilitati culinare la lumina lumanarii.

Dar aici puteti sa petreceti si o zi minunata la shopping, pe nou renovata strada Maria-Theresien pe care se afla si templul de cumparaturi, Kaufhaus Tyrol, sau Rathausgalerien, ori va puteti delecta in numerosele buticuri sau magazinase din „Orasul vechi". Intre jumatatea lunii si 6 ianuarie, niciun vizitator din Innsbruck nu rateaza cumparaturile nocturne din pietele de Craciun, care transforma orasul intr-un loc de basm si care, cu siguranta, nu ii impresioneaza numai pe copii.

Rezervari si informatii suplimentare: www.innsbruck.info

Oferte:

Pentru cei care nu schiaza: Innsbruck City Break

Servicii incluse:
• 3 nopti cazare cu mic dejun
• Innsbruck Card pentru 48 ore
• Cafea & prajituri in restaurantul Alpenlounge Seegrube la 2.000 m altitudine
• Urcare & coborare cu Nordkettenbahnen
Valabilitate: 01.09. - 06.11.2011

Pret de persoana: de la 189 EUR
 

Olympia SkiWorld Innsbruck
 

8 regiuni de schi ale Olympia SkiWorld Innsbruck inclusiv ghetarul Stubai. 280 km de piste in jurul Innsbruck-ului, capitala Alpilor. Ghetarul Stubai, Schlick 2000, Nordkette, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Kühtai, Rangger Köpfl.

Servicii incluse:
• 4 nopti cazare cu demipensiune
• abonament de schi pe ghetar pentru 3 zile
Pret de persoana: de la 357,50 EUR

Craciun ca in povesti la munte

Servicii incluse:
• 3 nopti cazare cu mic dejun
• 1 card Innsbruck pentru 48 ore
• cafea si prajitura in restaurantul Alpenlounge Seegrube la 2.000 m altitudine
• cadou de bun venit: cana speciala de Craciun
Valabilitate: 24.11. - 23.12.2011
Pret de persoana: de la 189 EUR.
 



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea