Vacante

#turisti romani #bulgari #sofia #institutul national de statistica #turisti #bulgaria

In vara 2009 au fost mai putini turisti romani in Bulgaria

Numarul turistilor romani care si-au petrecut vacanta in Bulgaria in plin sezon estival a scazut cu 33.6% in comparatie cu aceeasi perioada din anul trecut (luna iulie 2008), anunta Institutul National de Statistica de la Sofia.

Turistii care au vizitat Bulgaria in luna iulie au fost mai putini cu 5.8% fata de anul precedent. Cu toate ca romanii nu au mai luat cu asalt Bulgaria, ca in anii trecuti, ei raman printre primii turisti veniti aici in scop de recreere. Bulgaria mai este preferata ca destinatie de vacanta de catre germani, cei mai multi la numar in privinta scopului calatoriei, rusi, polonezi si britanici.

Bulgarii au inregistrat pierderi nu doar la numarul turistilor romani, dar si in ceea ce priveste turistii veniti in Bulgaria din Suedia, Slovachia, Finlanda, Belgia. Cei care au ales sa viziteze Bulgaria in iulie 2009, mai mult decat anul trecut, sunt turisti din Spania, Grecia, Italia, Franta, Cipru, Germania.

In timp ce mai putini turisti romani si-au petrecut vacanta in Bulgaria in iulie 2009, un numar mai mare de turisti bulgari a fost inregistrat in vizitele in Romania. Cresterea este de 7.0%. Cu toate acestea, institutul de la Sofia mentioneaza ca principalul motiv al calatoriilor bulgarilor in strainatate este cel profesional (50.8%), in timp ce calatoriile pentru vacanta si recreere sunt de doar 25.8%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea