Vacante

In UE romanii sunt primii care aleg zborurile low cost

Companiile aeriene low cost intrate pe piata romaneasca din 2002 au marit traficul de peste 40 de euro, pana acum, pe Aeroportul Baneasa.

Anul trecut aeroporturile din Romania au fost tranzitate de peste 7,5 milioane de pasageri. In UE numai 22% din pasageri aleg companiile low cost. La noi in tara insa proportia este de peste 75%.

De ce au succes la romani companiile aeriene low cost

O astfel de dezvoltare a industriei transportului aerian se datoreaza, printre altele, intrarii in Uniunea Europeana. Operatorii de zboruri low cost beneficiaza de politica “open sky” a UE.

Aceasta politica a eliminat unele restrictii care reduceau libertatea de miscare a transportatorilor. Este permis un numar nelimitat de zboruri, catre orice destinatii.

Un alt fenomen este cel al aparitiei unor operatori straini, care asigura rute inexistente in trecut.

Pe lista operatorilor low cost, cei mai cunoscuti dintre acestia sunt: Blue Air, Wizz Air, Sky Europe , My Air, Easy Jet , German Wings, Ryan Air.

Ce asteapta un roman de la un zbor low cost

In Romania un zbor low cost devine important pentru public in masura in care asigura un pret redus al calatoriei si totodata un inalt nivel de siguranta. Partea de servicii, confortul si luxul calatoriei atarna mai putin in decizie.

Potrivit unor sondaje realizate de easyJet, romanii care apeleaza la un zbor low cost au ca principal motiv plecarea in vacanta. Este vorba despre un procent de 80%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea