Vacante

In mai se deschide sezonul cabanelor de vanatoare

Potrivit Capital, aproximativ 60 de cabane apartinand Romsilva vor intra in circuitul turistic din aceasta primavara.

Cabanele se inchiriaza prin intermediul agentiilor de turism. Acestea se afla in judetele Harghita, Dambovita, Covasna, Arad, Suceava. Unitatile de cazare ofera vacante intime in mijlocul naturii, departe de zonele aglomerate, spatii mari si stil vanatoresc. Cabanele pot fi clasificate cu maxim 3 stele.

Potrivit RNP (Directia Silvica Bacau) vanatoarea in Romania este posibila numai cu permis. Romania este parte a conventiei de la Berna si a celei de la Washington si in concordanta cu prevederile acestora, limiteaza metodele de vanatoare la cele selective si cu impact cat mai mic.

Romsilva se asteapta ca ponderea turistilor straini sa ajunga la 10% sau chiar 20% din total.

Cat platim pentru cabanele de vanatoare

O camera la o cabana de vanatoare costa in jur de 60 euro pe zi de persoana, fara mese. Cele trei mese pe zi ajung la un total de 30 euro.

Turistii care doresc sa inchirieze microbuze platesc 115 euro pe zi. Se inchiriaza arme de vanatoare , intre 25 si 30 euro pe zi.

Exista posibilitatea de a plati pentru permisiunea de a face poze sau de a filma, daca nu esti vanator autorizat. Preturile sunt de 100 euro pe zi pentru fotografiere si 200 euro pentru filmare.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea