Vacante

#praga #cehia #orase #atractii turistice

In inima Europei, Praga

Una dintre dorintele oricarui turist, cand isi alege destinatia de vacanta, este aceea de a fi sigur ca la intoarcere nu va avea nici un regret. Pare greu de gasit un loc perfect, care sa te faca sa fii mandru ca ai fost extrem de inspirat. Praga este o astfel de raritate, potrivit marturisirilor multor nationalitati.

Cum sa ajungi la Praga

Ai la indemana numeroase modalitati de transport. Poti pleca cu un autocar, daca vrei sa treci prin mai multe orase si sa te bucuri de peisaj. Un bilet dus – intors costa cam 75 de euro. Tot un drum “la vedere” este si cel cu trenul. Opteaza pentru o cuseta la un vagon de dormit si pentru un traseu ca cel de Bucuresti, Brasov, Sighisoara, Arad, Praga.

Intereseaza-te direct la o agentie pentru a primi date actualizate despre biletul de tren. In cazul in care vrei sa ajungi cat mai repede, avionul este cel mai indicat. In aceasta toamna preturile practicate sunt intre 200 si 260 de euro un bilet dus – intors.

Cand ajungi in Praga, poti sa te deplasezi cu tramvaiul, autobuzul, metroul. Este bine de stiut ca programul masinilor pentru transportul in comun se respecta cu sfintenie, asa ca vei stii exact cand urmeaza sa vina urmatorul autobuz.

Cel mai bine este sa incerci sa mergi pe jos, ca sa poti vedea cat mai mult din Praga. Trebuie sa fii atent la traversare , caci se dau amenzi pentru orice abatere.
 

Unde gasesti cazare la preturi ieftine 
 

In Praga hotelurile sunt destul de scumpe, cu preturi peste 70 de euro pe noapte. O solutie ieftina o reprezinta casutele aflate in campinguri, acestea nedepasind 15 - 20 de euro de persoana. Daca doresti sa faci un circuit Praga – Viena – Budapesta, poti opta pentru o oferta de 9 zile la aproximativ 370 de euro, cu hoteluri de 3 stele.
 

Frumusetea netarmuita a plimbarilor prin Praga

Supranumita si Inima Europei, sau Orasul celor o suta de clopotnite, Praga este perceputa ca un muzeu in aer liber . Aici ai de vizitat zeci de biserici, sali de expozitie, muzee, manastiri , teatre, poduri etc. Pe stradutele inguste domneste un aer linistit, cu iz parizian. Pentru atingerea punctelor principale de atractie, iti ajung doua zile. La centrele turistice de informare ai posibilitatea sa optezi pentru un tur organizat al orasului. Odata ajuns in Praga, trebuie neaparat sa mergi la Turnul Vechii Primarii. Aici gasesti simbolul cel mai cunoscut al Pragai : Ceasul Astronomic , datand de pe la inceputul secolului al XV-lea. Avand doua cadrane, unul astronomic si unul calendaristic, ceasul este realizat cu mare arta de mestesugarii vechi ai orasului.

Decoratiunile constau din sculpturi de piatra si figurine , cele 4 Vicii si cei 12 Apostoli trezindu-se la viata la fiecare ora care trece. Nu trebuie sa ratezi o vizita la unul dintre cele mai cunoscute monumente medievale ale lumii.

Castelul din Praga dateaza din secolul al IX – lea si astazi permite vizitarea unei parti a palatutului, gradinile, picturile si Catedrala Sfantului Vitus. Un alt simbol iubit al orasului este Podul Carol, unde frumusetea arhitecturala si cea a statuilor se impleteste armonios cu artistii care se aduna aici pentru a-si etala creatiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea