Vacante

#muzee #casa alba #mancare #shopping #statele unite #washington

In inima Americii, Washington

Turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in Statele Unite trebuie sa ajunga cel putin o data in capitala. Nicaieri in alta parte simbolul american nu este mai prezent. Daca iti place istoria, dar vrei sa te si distrezi, Washington-ul este destinatia potrivita pentru tine.

Un bilet de avion Bucuresti - Washington costa aproximativ 390 euro, la o companie aeriana low cost. La agentiile de turism, o saptamana in Washington ajunge cam la 900 euro de persoana, pachet in care sunt incluse cazarea cu mic dejun la un hotel de 3 stele cu mic dejun, ghid turistic, transferul de la aeroport si un tur de oras.

Shopping in Washington cu bani putini

O modalitate de a-ti reinnoi garderoba cu haine de firma este sa profiti de reducerile care au loc cu ocazia sarbatorilor legale: Memorial Day, Columbus Day, Thanksgiving, July 4, Christmas, Easter, Mother's Day, Father's Day.

Pasionatii de shopping, capabili sa cutreiere o zi intreaga magazinele, merg in general in outlet-urile Potomac Mills, Arundel Mills sau Leesburg Pike, situate in afara orasului, la o distanta de 30 – 40 de minute. Uriasele centre comerciale concentreaza un numar foarte mare de magazine, cu preturi mult mai mici decat in Washington, ajungand la reduceri de 50%. Potomac Mills aduna laolalta peste 200 din cele mai mari nume in comertul en detail .

Unde mancam si ne distram in Washington

Chinatown ofera o experienta culinara cosmopolita, cu o forfota de nedescris si cu restaurante asiatice si nu numai. Incearca salata chinezeasca de pui cu nuci si sushi-ul de la Zengo, un restaurant cu profil asiatic. Un fel principal apetisant pentru carnivori poate fi preparat din diferite soiuri de carne (porc, vita, costite , etc), alaturi de garnituri flambate din fructe exotice si servite pe betigase.

Tot pentru gurmanzii autentici restaurantele pe baza de produse marine atrag clientela prin prospetimea pestelui si a fructelor de mare aduse din Boston. Portiile in restaurante sunt uriase, iar preturile destul de mici. Gusta o pizza sau o salata Caesar in Cheesecake Factory si savureaza in liniste un desert naucitor de bun.

In restaurante bacsisurile oscileaza intre 15 si 20% din costul consumatiei. Daca iei masa intr-un restaurant cu pretentii, atunci bacsisul (gratuity) se afla trecut pe nota de plata.

Cand mergi seara la distractie trebuie sa te orientezi dupa regulile localului ales. In cluburi nu se accepta accesul in adidasi. Tinuta de protocol este cea casual sau rochie de seara pentru doamne si costum cu cravata pentru domni. Daca iti place sa dansezi, incearca clubul The Park, situat in centru, pe K Street.

Obiectivele turistice ale Washington-ului

Muzeele sunt concentrate in zona centrala a DC-ului, astfel incat castigi timp pretios intr-un tur pe la principalele obiective turistice. Acestea se afla intr-un mare parc din capitala, National Mall.

Intrarea la Casa Alba este libera, insa pentru a beneficia de un tur trebuie sa faci o cerere speciala, care va fi acceptata de un membru al Congresului, in decurs de 6 luni. Tururile individuale au loc dimineata, pana in ora 12.30, excluzand duminica si zilele de sarbatori. Orice tur la Casa Alba poate suferi anulari in ultima clipa.

Tot aici se desfasoara programe speciale dedicate copiilor, in care sunt implicati chiar si Presedintele si Prima Doamna a Americii, cum este de exemplu sarbatoarea de Paste: White House Easter Egg Roll.

Daca esti pentru prima data in Washington, viziteaza macar o data National Gallery of Art si Muzeul de Istorie. Primul dintre ele a fost construit la sfarsitul anilor ’30 si gazduieste unele dintre cele mai fine colectii de pictura western si sculptura din intreaga lume.

The National Museum of Women in the Arts (NMWA) este unic in lume prin faptul ca este dedicat in mod exclusiv recunoasterii contributiilor femeilor in lumea artistica (arta vizuala, arte literare, teatru si spectacole).  Intrarea costa 10 dolari pentru adulti, iar studentii au o reducere de 2 dolari.

Un muzeu interesant, cu programe speciale pentru adulti si pentru copii este Spy Museum, situat in Central DC. Este primul muzeu din Statele Unite dedicat spionajului si unicul din lume care o fera o perspectiva globala despre aceasta profesie. Distractia principala a muzeului o reprezinta testul de aptitudini care iti arata cat de bun spion esti. Te va costa insa 20 dolari intrarea. Turistii iubitori de istorie gasesc in Washington Muzeul Holocaustului , care dispune si de o sectiune despre Romania.

In apropierea muzeelor se afla cateva dintre monumentele reprezentative ale Washington-ului: Memorialul lui Lincoln, Memorialul Razboiului din Vietnam, Memorialul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, Washington Monument. In Alexandria, la aproximativ 15 minute de DC, trebuie vizitat Memorialul Masonic al lui George Washington.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea