Vacante

#grecia #nafplio

Grecia ascunsa, Nafplio

Putin cunoscut in comparatie cu marile destinatii turistice ale acestui taram bogat in istorie, Nafplio este considerat totusi unul dintre cele mai frumoase orase ale Greciei. Daca adori sa te plimbi prin zone in care poti cobori de pe munte pana in mare, daca obisnuiesti sa te pierzi pe stradute inguste, presarate de cafenele, flori si mate pasnice, intr-o atmosfera perfect relaxata, viziteaza vechea capitala a Grecie, Nafplio.

 

De ce sa-ti petreceti vacanta in Nafplio

 

Daca alegi un circuit prin Grecia continentala, Nafplio va fi, cel mai adesea, doar un popas. Oraselul merita mai mult de atat. Aflat la aproximativ 2 ore distanta de Atena, daca mergi cu masina, oraselul portuar isi atrage turistii prin frumusetea naturala a locului si bogatia arhitecturala. Cladiri vechi, cu balcoane pline de flori, cu trepte pe care pisicile isi fac siesta, cu multe magazine si cafenele, Nafplio este destinatia ideala pentru turistii dornici sa se relaxeze si sa poata face excursii in imprejurimi.

Din Nafplio poti vizita Atena sau ai posibilitatea sa mergi sa vezi cateva dintre cele mai renumite situri arheologice ale Greciei, precum Argos, Myceneae, Epidavros, Corinth sau Nemea.

In oras se pot face cumparaturi de la negustorii care vand produse locale, diferite de produsele de tip turistic.
In oras exista si cateva muzee, dedicate copiilor, arheologiei, razboiului etc. Muzeul de Arheologie din Nafplio este gazduit de o cladire in stil neoclasic. Vizitatorii gasesc aici exponate din Mycenae, piese din Paleolitic si Mezolitic.

Cel mai vechi castel din Nafplio este reprezentat de fortareata Akronafplia, care se inalta din partea veche a orasului. Cele mai cunoscute fortarete ale orasului sunt Bourtzi si Palamidi.

 

Bourtzi, fortareata inconjurata de ape

 

Aidoma pozelor din cartile de povesti, panorama asupra portului din Nafplio se mandreste cu una dintre cele mai frumoase imagini: fortareata Bourtzi. Constructia, asezata pe micuta insula de langa port, era pe vremuri o fortareata de aparare. Bourtzi a fost construita de catre venetieni in 1473, pentru a proteja orasul de pirati.

 

Cum sa-ti rezervi o zi pentru cele 999 de trepte spre Fortareata Palamidi

 

Unii ghizi de turism, mai comozi sau poate mai patiti, se grabesc sa avertizeze calatorii asupra “pericolelor” implicate intr-o vizita la Fortareata Palamidi. Daca i se nazare cuiva sa ajunga pana sus, trebuie sa stie intai ca ar fi cazul sa aiba o buna conditie fizica , multa rabdare, o sticla cu apa, ochelari de soare si palarie.

Si, mult mai important, trebuie sa dispuna de o zi, dedicata acestei vizite. In mod traditional, se spune ca sunt 999 de trepte din oras pana sus, dar in realitate sunt ceva mai putine. Exista, de asemenea, posibilitatea sa iei un taxi, sa inchiriezi o masina sau sa mergi cu autoturismul personal.

Cocotata pe un deal, la 216 metri inaltime, Palamidi domina orasul Nafplio. Fortareata a fost ridicata intr-o perioada scurta de timp, 1711 – 1714. Aventurierii care reusesc sa ajunga in varf se bucura de o panorama spectaculoasa asupra Golfului Argos, asupra orasului Nafplio si a intregii zone inconjuratoare, din regiunea peloponeza.


Este bine sa stii
 

Daca vrei sa vizitezi orasul, evita sa mergi intr-un circuit organizat , cu un traseu larg prin Grecia continentala. Vizita in Nafplio va dura foarte putin, 30-60 de minute si nu vei avea timp sa vezi mai nimic din el. Poti alege un sejur aici sau poti sa te cazezi in Atena si sa faci o excursie pana aici.

Un tur panoramic al orasului, cu detalii despre atractiile turistice, gasesti aici.

In Nafplio gasesti o oferta bogata de cazare. Exista hoteluri pentru toate buzunarele, apartamente, vile si pensiuni. Pretul mediu pentru o camera este de 50 – 60 euro pe noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea