Vacante

#calatorii thassos #thassos

Ghid de calatorie in Thassos

Thassos este una dintre cele mai apreciate insule din Grecia. A inceput sa se dezvolte din punct de vedere turistic abia in anii '60 si multi vin aici tocmai pentru ca inca mai poti simti spiritul traditional grecesc. Multi turisti se intorc de cate ori au ocazia, iar unii chiar se hotarasc sa isi cumpere proprietati in Thassos si sa se stabileasa aici permanent.

Thassos este spranumita insula verde sau padurea plutitoare. Aici inveti ca viata e facuta din lucruri mici, care aduc placeri mari. In Thassos nu exista parcuri acvatice, acvarii, hoteluri mari si luxoase, porturi cu iahturi impunatoare, mall-uri, McDonald's, restuarante chinezesti sau italiene sau o viata de noapte nebuna. Vei gasi, insa, o multime de motive "mici" de bucurie: o plaja curata si primitoare, o apa limpede, privelisti fabuloase, un maslin de o mie de ani, politete, aroma de pin, apusuri superbe. Daca nu esti genul care se bucura de natura, e posibil sa nu-ti placa in Thassos, dar daca stii sa o apreciezi, e clar ca trebuie sa ajungi acolo.

Relaxare vs. explorare

Sunt doua cai de a te bucura de Thassos. Una este sa inchiriezi o casa pe plaja si te relaxezi inotand si facand plaja. Recomandam zonele Pefkari, Pahis, Rahoni, Astris sau Marijes.

A doua este sa te plimbi cu masina sau cu scuterul si sa explorezi. In o ora-doua de mers intins vei incojura toata insula (100 km circumferinta), dar daca vrei sa cunosti si sa te bucuri cu adevarat de Thassos, nici 10 zile nu vor fi de ajuns.

Acceseaza aplicatia harta Europei si vei putea ajunge in sate interesante si primitoare, vei descoperi locuri in care traiesc comunitati de pescari si peisaje parca desprinse din legendele cu zei.

Nu ai de parcurs distante rutiere mari pentru a descoperi zeci de plaje cu ape verzi si albastre cum nu vezi in nicio poza editata, care te vor imbia sa te bucuri de ele. Daca sunteti in vacanta cu copiii, indreptati-va spre Golden Beach, Paradise Beach, Marble Beach, Psili Ammos sau Potos. Daca sunteti in cautare de distractii, cel mai indicat este sa mergeti la Livadi Beach, iar daca doriti o plaja izolata si salbatica, mergeti la Fari Beach.

Locuri de neratat in Thassos

Ghidat de aplicatia harta rutiera Europa vei descoperi locuri cu panorame superbe, manastiri (Arhangelului Mihail, construita pe o stanca la malul marii, sau Panagia), situri arheologice (Alyki, Muzeul Arheologic din Limenas) sau pline de istorie (Piaţa Antică sau Teatrul Antic). Nu uitati sa mergeti piscina naturala Giola, sapata in stanca de apele Marii Egee.

Thassos nu este potrivita doar pentru amatorii de mare si plaja, ci si pentru pasionatii de munte. O drumetie pe Muntele Ipsarion, cel mai inalt din Thassos, va fi o experienta minunata, care se va finaliza cu o priveliste uluitoare asupra intregii insule.

Cand ajungeti in Thassos, bucurati-va de bucataria cu specific mediteranean si de vinurile locale. Aveti la dispozitie o multime de taverne unde puteti gusta fructe de mare si peste proaspete, salate grecesti cu ulei de masline facut in casa, dulciuri de casa. Peste tot veti primi paine prajita cu ulei de masline si apa gratuit, iar in unele locuri chiar si desertul (o prajitura, o felie de pepene sau dulceata de casa) este din partea casei.

Cea mai buna perioada sa vizitezi Thassos

Clima in Thassos este echilibrata, fara temperaturi tropicale sau vanturi puternice. Umiditatea nu depaseste niciodata pragul de confort, iar aerul are o prospetime de care nu ai cum sa nu te bucuri. Vara, maximele zilnice nu depasesc 30-35 de grade, iar temperatura medie a apei este 25 de grade.

Daca vrei sa vizitezi Thassos cand nu este prea aglomerat, primavara si toamna sunt perioade minunate, in care activitatile in aer liber sunt o placere. Multi spun ca Thassos nu e niciodata mai frumos decat primavara tarziu si la inceputul verii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea