Vacante

#vacanta #franta #destinatii vacanta

Franta este cea mai vizitata tara din lume

Franta este cea mai vizitata tara din lume in anul 2010, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului. Top 10 al celor mai vizitate tari cuprinde destinatii faimoase pentru bogatia lor culturala si istorica.

Inca din anii '90, Franta a devenit prima destinatie turistica din lume, ca numar de vizitatori straini. In 2010, Franta a inregistrat 76,8 milioane de vizitatori. Interesul turistic poate fi explicat printr-un numar si diversitate mare de atractii, prin diversitatea si frumusetea peisajelor, bogatia patrimoniului istoric, cultural si artistic, prin infrastructura bine pusa la punct in ceea ce priveste transportul si prin numeroasele posibilitati de cazare si masa.

Cei interesati de cultura si istorie pot incepe cu Parisul, pentru a continua cu alte regiuni istorice importante ale Frantei, precum sunt castelele de pe Loira sau Versailles. Cei care doresc sa se bucure de soare si plaja pot incerca una dintre statiunile de pe riviera franceza . Iarna, statiunile de schi franceze precum Chamonix sunt recunoscute pe plan international.

Insa una dintre atractiile esentiale ale Frantei o constituie turismul culinar. Regiunile celebre pentru originea unor vinuri si branzeturi fac din Franta o destinatie predilecta pentru gurmanzi. brie de Meaux si Camembert sunt doua dintre cele mai cunoscute branzeturi de acest tip. Turistii pot opta pentru circuite culinare care ii poarta in zone rurale, unde iau parte la degustari de vinuri si delicatese produse in regiune.
 

Cat te costa o vacanta in Franta
 

Pachetele turistice pe care le gasesti la operatorii de turism din Romania acopera o gama foarte diversificata de oferte: city break-uri in Paris, vacante la Disneyland, circuite la castelele de pe Valea Loirei , sejururi in statiunile montane, circuite pe riviera franceza (Cannes, Nisa, Monaco), excursii la castelul Saint Michelle, excursii in Annecy (Venetia Frantei), vizite in alte orase de interes (Lyon, Marsilia etc), pelerinaje la Lourdes etc.

Un circuit de 11 zile in Franta, cu avionul, costa 700 euro de persoana. Un city break costa in jur de 400 euro de persoana.



Sursa foto: priuschat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea