Vacante

#vacanta #festivaluri #decembrie # vacanta decembrie

Festivaluri de senzatie pentru vacanta din decembrie

Decembrie este luna sarbatorilor, petrecerilor si festivitatilor peste tot in lume. In functie de destinatia in care calatoresti, ai sansa sa asisti la una dintre cele mai frumoase festivitati care au loc in aceasta perioada. Festivalurile sunt evenimente antrenante, cu muzica si dans, in cadrul carora poti descoperi traditiile si cultura locala.

Iata cateva festivaluri de senzatie pentru luna decembrie 2012:


L'Escalade, Elvetia

Elvetia este una dintre cele mai apetisante destinatii pentru luna decembrie. In Geneva are loc L'Escalade, festivalul ciocolatei. Turistii veniti cu familia pot cumpara multe bunatati disponibile special pentru acest eveniment, facute din martipan si ciocolata.

Pe strazi au loc procesiuni cu torte si costume de epoca in partea veche a orasului. In piata catedralei se face un foc de tabara. Pentru a te putea bucura de toate festivitatile de aici, imbraca-te gros.


Mevlana Festival, Turcia

Intre 10 si 17 decembrie se desfasoara in Konya festivalului Mevlana, dedicat dervisilor. Festivalul are loc pe stadion, insa unele festivitati se desfasoara si pe strazile orasului. Daca vrei sa participi la eveniment, trebuie sa te imbraci ca pentru un oras conservator, tinand cont atat de cultura locala, cat si semnificatia religioasa a festivalului.


National Finals Rodeo, Statele Unite

Daca mergi in Statele Unite in decembrie, poti vedea unul dintre cele mai populare evenimente de rodeo: National Finals Rodeo. Festivalul se desfasoara incepand cu prima saptamana a lunii decembrie in Los Angeles. La concursul de rodeo participa 15 concurenti care trebuie sa indeplineasca standarde internationale pentru un concurs la acest nivel. National Finals Rodeo a inceput din 1958 si, de atunci, evenimentul a fost gazduit de mai multe orase americane.


Fiesta de Santo Tomas, Guatemala

In Guatemala are loc Sarbatoarea Sfantului Toma la jumatatea lunii decembrie. Festivalul este gazduit de orasul Chichicastenango, al carui patron este acest sfant. Pe parcursul unei saptamani, in oras au loc dansuri traditionale, parade, focuri de artificii. Tot aici se deschide una dintre cele mai mari piete indigene din Guatemala.



Sursa foto: kusadasi.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea