Vacante

#turism #calatorii # alegere hotel # destinatii turistice #cazare hotel

Factori importanti in alegerea unui hotel

Planuiesti de mult timp o vacanta alaturi de familia ta si vrei sa te asiguri ca toata lumea se va simti bine. Ai cautat deja pe Internet cateva hoteluri, insa din cate se poate observa din fotografii si descrieri totul pare perfect.

Si totusi cum iti poti da seama care este cel mai bun pentru tine si, mai ales, pentru bugetul tau? Iti prezentam mai jos cativa factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un hotel.

Ratingurile hotelurilor

Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul il reprezinta ratingurile pe care hotelurile le primesc din partea clientilor. Detalii despre cat despre multumiti sau nemultumiti au fost, despre serviciile oferite sau despre hotelurile cu probleme poti gasi pe diferite forumuri sau chiar pe site-urile agentiilor de turism, la rubrica de comentarii.

Citind toate aceste comentarii iti poti o parere despre calitatea unitatilor hoteliere vizate.

Facilitati

In cazul in care iti restrangi aria de cautari la lanturi hoteliere trebuie sa stii ca majoritatea si-au impus anumite standarde. Astfel, in unele hoteluri exista in mod obligatoriu sali de fitness, spa, sauna, sali de conferinte etc.

De asemenea, poti verifica daca pe lista de facilitati oferite de un hotel exista un administrator, transport asigurat pana la aeroport sau spalatorie.

Locatia

Unul dintre cel mai importante criterii in alegerea unui hotel este locatia. Din start, trebuie sa stii ca hotelurile care sunt amplasate in centrul orasului, in apropierea centrelor comerciale sau a garilor si aeroporturilor sunt mult mai scumpe decat celelalte.

Perioada aleasa

In cazul in care vrei, de exemplu, sa te cazezi la un hotel in plin sezon estival (iulie-august), va trebui sa scoti din buzunar mult mai bani decat daca ai fi optat pentru o perioada din extrasezon.

Costuri

Ajuns acolo unde ne doare cel mai tare, adica la bani. Daca nu te preocupa acest aspect, poti ignora sfatul nostru. In schimb, cei care au grija de bugetul lor trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a alege un hotel. Exista o serie de discounturi pe care le poti primi daca, de exemplu, iti cumperi un pachet turistic complet care include transportul si cazarea. De asemenea, firme de carti de credit ofera discounturi substantiale daca folosesti serviciile unor unitati hoteliere cu care au semnat contracte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea