Vacante

#europa #tren #vagoane #mocanita #dracula expres #tramvai #sibiu

Experimenteaza vagonul turistic, special pentru vacanta ta

Daca te-ai saturat de mijloacele de transport obisnuite, pe care le folosesti in vacanta, atunci inlocuieste vagoanele destinate tuturor cu cele create special pentru turisti.

De la oferte pentru toate buzunarele la oferte pentru oameni dispusi sa plateasca mult, in Romania si nu numai exista mijloace de transport care nu servesc doar pentru a te duce dintr-un loc in altul, ci fac parte efectiv din vacanta ta.

Tramvaiul turistic te plimba prin Sibiu

In Sibiu turistii pot acum sa inchirieze vagonul-motor si cel restaurant pentru 280 lei, anunta presa locala. Asadar, daca nu esti dispus sa iei Sibiul la pas sau daca obiectivele turistice din afara Sibiului ti se par greu de atins, fa o plimbare cu tramvaiul, pentru a vedea atractiile zonei. Poti in acest timp sa savurezi o cafea sau sa bei apa minerala, in timp ce garnitura de doua vagoane te duce pe traseul Sibiu – Padurea Dumbrava – Gradina Zoologica – Muzeul Satului – Rasinari.

O calatorie dus-intors dureaza aproximativ o ora si are deja succes in randul turistilor din Germania, Elvetia sau Japonia. Si, ca experienta sa fie cu atat mai inedita, daca ai putin noroc, s-ar putea sa vizionezi chiar si o piesa de teatru, “Un tramvai numit Popescu” fiind deja prezentat spectatorilor-calatori in vagoanele tramvaiului.

Cu mocanita la Rasnov

O alta varianta sa admiri peisajul “din vagon” ti-o ofera Rasnov. Trenul de epoca “ Dracula Expres ” inaugurat de Consiliul Judetean Brasov este destinat transportului turistilor intre Brasov si Rasnov. Trenul are in componenta trei vagoane, doua dintre acestea facand parte din celebrul Orient Expres Paris – Bucuresti. A treia parte a fost vagonul-salon al regelui Carol al II-lea. Toate vagoanele au fost renovate, pentru a li se reda aspectul lor initial. 

O calatorie cu trenul turistic costa 10 lei dus-intors pentru adulti. Copiii, elevii si studentii au o reducere de 50% din costul total al biletului. Trenul circula numai in weekend, incepand cu orele 9.00. Biletele se pot procura din Gara Brasov, spre sfarsitul saptamanii.

Panoramic trainTrenurile panoramice

Daca esti genul care vrea mereu sa aiba loc la geam si daca iti place sa mergi cu trenul, incearca varianta panoramica. Una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face este sa calatoresti prin Elvetia cu trenul panoramic. Peisajele pure alpine, cu trecatori inguste, poduri suspendate si peisaje incredibile iti asigura o calatorie la standardele cele mai inalte, putand totodata sa pastrezi contactul cu natura.

O alta varianta o reprezinta un traseu prin Europa: Golden Panoramic Express. Dureaza 10 zile si include un traseu prin Londra, Montreaux, Chateau de Chillon (Elvetia), Geneva, Lucerna, Cologne si Bruxelles. Preturile pornesc de la 1.270 euro, ajungand pana la 1.495 euro de persoana.

Pentru mai multe detalii despre reteaua de transport a trenurilor de mare viteza, te invitam sa citesti si articolul Turul Europei cu trenul.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea