Vacante

# turism bucuresti

Evolutia turismului in Bucuresti

 

Romania a fost si ramane o atractie turistica pentru straini, datorita peisajelor fabuloase pe care le pune la dispozitie si traditiilor de care nici oamenii locului parca nu se mai bucura atat de mult. In afara de zonele cu traditie turistica, Bucurestiul este a devenit in ultimii ani cel mai vizitat oras din Romania, atragand turisti atat din strainatate, cat si din Romania.

 

Daca locuitorii Capitalei sunt tentati sa plece cat mai des si cat mai departe de oras, Bucurestiul atrage tot mai multi turisti prin numeroasele obiective cu valoare istorica, arhitectonica si culturala. Amestecul de stiluri arhitecturale, bisericile, vilele stil Second Empire si chiar si arhitectura comunista sunt considerate puncte de atractie.

Ce obiective atrag cei mai multi turisti

In ultimii ani, Bucurestiul a devenit principala destinatie turistica a Romaniei, ca numar de vizitatori. In 2017 a fost prima oara cand Capitala a depasit pragul de 2 milioane de turisti, dintre care peste jumatate au fost straini. Potrivit consultantilor in turism, daca bucurestenii sunt sceptici in legatura cu potentialul ridicat al Capitalei, turistii straini raman incantati de tot ce gasesc aici.

Palatul Parlamentului, colosul cu 6000 de incaperi si a doua cladire din lume ca suprafata, dupa Pentagon, este unul dintre cele mai cautate obiective turistice care se regasesc pe harta Bucuresti, alaturi de Ateneul Roman, Arcul de Triumf, Palatul Bancii Nationale, Teatrul National, Opera Nationala Bucuresti, Parcul Cismigiu, Universitatea Bucuresti, Gradina Botanica, Palatul Cotroceni, Muzeul Satului, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Parcul Herastrau, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie, Muzeul Taranului Roman si, nu in ultimul rand, Centrul Vechi.

La capitolul "plusuri", care au si atras tot mai multi straini la Bucuresti, putem puncta si dezvoltarea numerica si calitativa a locurilor de cazare in ultimii 15-20 de ani, dar si inmultirea structurilor de cazare tip hostel, dedicate tinerilor. Peste jumatate dintre turistii care sosesc la Bucuresti vin pentru afaceri si evenimente, aproximativ un sfert dintre ei sunt turisti de city break, altii ajung in Bucuresti pentru a incepe excursii tip circuit si aleg sa petreaca si cateva nopti in Capitala, iar altii vin aici pentru concerte sau in vizite la prieteni.

Potrivit statisticilor oferite de specialistii din turism, cei mai multi turisti straini care vin la Bucuresti sunt din Germania, Italia, Israel, Franta, SUA, Austria, Marea Britanie, Spania si Olanda, dar s-a inregistrat si o crestere a numarului celor din Polonia, Grecia si Israel.

Bucurestiul ar putea rivaliza cu alte orase turistice din regiune, precum Bratislava, Budapesta sau Zagreb, mai ales ca este si unul dintre cele mai ieftine mari orase din Uniunea Europeana. Totusi, Capitala sufera inca din cauza lipsei de informatii turistice si de promovare, insa unul dintre elementele care aduc tot mai multi turisti la Bucuresti este reteaua de metrou, care faciliteaza accesul la obiectivele de interes.

Ce trebuie sa stie turistii care vin la Bucuresti

Reteaua de metrou din Capitala are o lungime de 72 km si este formata din 4 magistrale:

  • M1 (galbena): porneste de la statia Pantelimon si se termina la statia Dristor 2, urmand traseul Pantelimon - Unirii - Gara de Nord - Obor - Dristor 2;
  • M2 (albastra): porneste de la statia Pipera si se termina la statia Berceni, trecand prin Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Sudului - Berceni;
  • M3 (rosie): face legatura intre statia Preciziei (cartierul Militari) si statia Anghel Saligny, trecand prin Eroilor - Unirii - Dristor;
  • M4 (verde): porneste de la statia Gara de Nord si se termina la statia Lac Straulesti.
  • M5 Raul Doamnei - Pantelimon este in curs de finalizare, iar M6 este in pregatire.

Intre Eroilor si Nicolae Grigorescu, traseul M1 (galbena) si M3 (rosie) este comun.

Statiile in care se poate schimba magistrala sunt Piata Unirii, Piata Victoriei, Basarab, Dristor si Nicolae Grigorescu, iar odata cu darea in folosinta a Magistralei 5 si statia Eroilor va deveni un "nod" feroviar. Cea mai aglomerata statie este Piata Unirii, unde se intalnesc 3 magistrale.

Cum ajungi cel mai usor la cele mai importante obiective turistice

In zona de centru mai multe statii de metrou deservesc atractii turistice de pe harta Bucuresti:

  • statia Universitate este aproape de Centrul Vechi, Teatrul National, Calea Victoriei, Muzeul National de Arta al Romaniei si Ateneul Roman.
  • statia Izvor este cea mai apropiata de Palatul Parlamentului.
  • statia Victoriei deserveste Muzeul Antipa, Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie.
  • statia Eroilor este aproape de Opera Nationala Bucuresti
  • statia Aviatorilor deserveste Parcul Herastrau, Arcul de Triumf si Muzeul Satului
  • statia Unirii asigura accesul rapid in Centrul Vechi, la Calea Victoriei si Muzeul de Istorie.

De ce sa folosesti metroul ca mijloc de transport in Bucuresti

Orice turist care vine in capitala Romaniei, fie din strainatate, fie din alte orase din tara, trebuie sa stie ca metroul este cel mai rapid si avantajos mijloc de transport. Printre avantajele calatoriei cu metroul enumeram:

  • este rapid
  • trenurile sosesc in statii la ore fixe
  • eviti traficul intens de la suprafata si, implicit, intarzierea in trafic
  • este ieftin, comparativ cu preturile din alte orase europene
  • mersul trenurilor nu este influentat de conditiile meteo
  • face rapid legatura intre cartierele de la marginea Capitalei si intre acestea si centrul orasului
  • datorita rularii in baza unui program fix si atent monitorizat, riscul producerii de accidente este extrem de mic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea