Vacante

#greseli turisti #greseli #turist # sfaturi de vacanta

Evita cele mai frecvente greseli pe care le fac turistii intr-un oras!

Un taxi particular, un bacsis prea mic sau o vizita intr-un loc rau famat - iata trei dintre greselile pe care le pot face oricand turistii intr-un oras necunoscut. Afla care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac vizitatorii unor destinatii in care se aventureaza pentru prima oara.


1 Turisti care nu verifica taxele hoteliere


Un turist care nu s-a informat in detaliu despre serviciile hotelului inca de la rezervare o mai poate face odata ajuns la destinatie. Cand un turist nu este constient de taxele care se adauga pentru diverse servicii folosite, exista riscul unei sume mari pe nota de plata. Internetul si minibarul, de exemplu, pot fi disponibile numai contra cost.


2 Lipsa de informare asupra sigurantei personale


O greseala frecventa este lipsa de informare asupra protectiei personale. Ministerul Afacerilor Externe ofera informatii la zi despre masurile de siguranta pe care trebuie sa le ia persoanele care calatoresc intr-o anumita tara. Ghidurile de turism ofera informatii pretioase despre lucrurile care trebuie evitate in destinatia respectiva.

In Rio de Janeiro, este nerecomandat sa vizitezi unul dintre cartierele saracilor (favelas) neinsotit. In Jakarta taxiurile sunt periculoase din cauza numarului mare de jafuri inregistrate. Turistilor li se recomanda sa evite zonele de frontiera israelo-libaneze unde au loc schimburi de focuri de arma.


3 Ignorarea culturii si etichetei locale


Cultura si eticheta locala intr-un oras sunt lucruri care trebuie luate in consideratie. In New York, de exemplu, la un restaurant se lasa adesea un bacsis de 20%, dublu fata de cat sunt obisnuiti multi oameni sa dea. Fara o cunoastere a regulilor nescrise, exista intotdeauna riscul de a trai o situatie neplacuta.

Tot in New York, o modalitate sigura de a face o impresie proasta este sa porti un tricou imprimat cu mesajul "I love (inima) New York" sau sa te referi la oras cu apelativul Big Apple.

In Japonia, sa-ti pierzi calmul este de neconceput.


4 Cumparaturile facute inainte de a compara preturile


Intr-un oras strain, este usor sa fii pacalit la cumparaturi. Inainte de a scoate bani din buzunar, este important sa mergi prin multe magazine si sa te informezi asupra preturilor practicate pentru produsele care te intereseaza. In destinatiile in care se practica negocierea, este cu atat mai important sa cunosti foarte bine preturile de pe piata.

Sursa foto: time.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea