Vacante

#eforie #statiuni #vacanta #litoral

Eforie, avantajele unora dintre cele mai linistite statiuni ale litoralului romanesc

Litoralul romanesc este unul care ofera destul de multe posibilitati de cazare, asa ca, pentru cineva care vrea sa isi petreaca vacanta de 1 Mai sau de vara la mare si la plaja, posibilitatile de alegere sunt variate. Chiar si asa, insa, unii romani aleg variante din strainatate sau prefera sa mearga in alte locuri din tara sau din alte parti, dar cei care raman fideli litoralului de la noi inca se pot afla intr-o dilema. Iar daca ea exista, o solutie este cazarea la Eforie Nord sau Sud, doua statiuni foarte apropiate, care propun foarte multe avantaje in comparatie cu celelalte localitati de la malul marii.

Este mai ieftin decat la Mamaia sau Costinesti

Cei mai multi turisti romani la Marea Neagra vin cu un buget limitat si tocmai de aceea ei sunt tentati sa gaseasca o varianta mai ieftina. Din acest punct de vedere, Eforie Sud este una dintre cele mai bune solutii, raportul calitate pret al serviciilor oferite fiind unul excelent. Atat cazarea, cat si mancarea si toate celelalte distractii au preturi relativ scazute si o calitate mai mult decat decenta.

Pe de alta parte, la Eforie Nord serviciile sunt un pic mai scumpe, dar nu exagerate. Statiunea este si mai mare, poate primi mai multi turisti si are o oferta de cazare mai diversa, cu mai multe hoteluri si pensiuni, dar si mai multe stele. Diferentele dintre preturile inregistrate in cele doua statiuni nu sunt totusi chiar atat de mari, deci un turist care are un buget limitat ar putea sa descopere atat locuri de cazare foarte bune, cat si restaurante, cluburi si alte oferte acceptabile.

Plaje mari si destul de lejere, dar si posibilitati mai putin cunoscute, pentru cei care isi doresc o vacanta mai discreta

Costinestiul si, mai ales, Mamaia sunt doua destinatii de vacanta extrem de aglomerate si tocmai de aceea multi turisti, in special cei care au si copiii cu ei, prefera sa le evite. Pentru acestia, cele doua statiuni Eforie pot sa reprezinte alegerea perfecta, pentru ca sunt mai mici, mai putin aglomerate si cu mult mai mult loc liber si liniste pentru relaxare.

In Eforie Nord exista plaja Belona, una dintre cele mai bine intretinute din tara, un loc curat unde te poti relaxa cu intreaga familie. Apoi, daca vrei si mai multa intimitate, exista si plaja Azur, situata la granita dintre Nord si Sud, un loc ceva mai retras si mai putin populat. Oricum, ambele statiuni au plaje late, cu mult loc, pentru ca toata lumea sa gaseasca oportunitatea perfecta de a se instala.

O zona excelenta pentru baie, in special pentru cei mici

Eforie Nord este o statiune ideala pentru familisti, fiind linistita, fara manele, cu mult loc si o plaja lina, care nu coboara deodata in apa. Tocmai de aceea este considerata a fi una dintre cele mai sigure din tara, pentru ca aici se pot scalda si juca pana si cei care nu stiu sa inoate. Deoarece nivelul apei nu coboara foarte mult deodata, poti sa te aventurezi un pic mai departe de plaja fara niciun pericol.

Bineinteles, copiii nu ar trebui sa fie lasati nesupravegheati, dar, pe o plaja precum este cea de la Eforie Nord, este clar ca poti sa mergi ceva mai departe cu ei, ii poti plimba cu tot felul de ambarcatiuni sau ii poti invata sa inoate. Din pacate, plajele de la Eforie Sud sunt afectate de caderea falezei, la fel si posibilitatile de plimbare, lucruri care s-ar putea sa nu ii incante chiar atat de mult pe copii.

Posibilitati de a merge oricand in Constanta

Din Eforie Nord exista autobuze care merg foarte des catre Constanta si de acolo se poate ajunge in orice punct interesant din oras. Chiar daca Eforie este o localitate draguta si foarte linistita, ar fi chiar pacat sa nu renunti la o zi de plaja si sa nu vizitezi Constanta, un oras in care chiar ai ce vedea. Delfinariul, cazinoul, mall-urile, parcurile de distractie si multe altele te asteapta in cel mai mare oras al litoralului romanesc.

Va fi o excursie grozava atat pentru adulti cat si pentru copii, cei mici iubind cu siguranta sa ajunga la delfiariu sau la acvarii. In plus, se poate merge si in alte statiuni, pentru a vizita cat mai multe locuri din cele oferite de litoral. Este adevarat, iti trebuie mult timp si probabil va trebui sa renunti la programul de plaja, dar este bine ca optiunile sunt foarte diverse.

Multe restaurante si cluburi, chiar si intr-o statiune mai mica

Eforie, indiferent daca vorbim despre Nord, Sud sau ambele la un loc, nu se compara cu Mamaia din punctul de vedere al distractiilor pentru tineret. Asadar, sunt mult mai putine cluburi, de mall-uri nici nu se pune problema, iar restaurantele, desi existente intr-un numar chiar bun, sunt mai putin celebre si cu mai putine stele decat in cealalta statiune.

Cu toate acestea, ele ofera posibilitati suficiente pentru turisti, ofertele variind de la cateva locuri numai bune pentru pranz sau cina (unele mai elegante, altele de tip fast food), la sali de petrecere sau chiar de conferinta. Hotelurile sunt suficiente si au si ele restaurante, ceea ce inseamna ca poti lua masa acolo unde stai.  In plus, exista si un aqua park, unde iti poti petrece timpul daca nu vrei sa mergi la plaja. Cu alte cuvinte, desi sunt mai putine, locurile de distractie sunt suficiente pentru cineva care nu cauta doar cluburi scumpe si de fite.

In concluzie, daca iti doresti sa gasesti cazare ieftina in Eforie, acest lucru este posibil, dar statiunea nu se recomanda doar prin preturile mai mici pe care le practica. Aici ai si posibilitati variate de a te distra, iar daca vrei ceva in plus, exista numeroase mijloace de transport si catre ale statiuni mai mari, asa cum este Mamaia. Insa, cel mai important avantaj al celor doua statiuni, Nord si Sud, este linistea mai mare de care se bucura turistii. Eforie Sud este o statiune mai mica, dar si mai ieftina, in timp ce Nordul este ceva mai modern. Alegerea este insa a fiecaruia, iar optiunile de cazare sunt numeroase.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea