Vacante

# echipament montan #vacanta munte #echipament

Echipamentul complet pentru un traseu montan

Odata cu incalzirea vremii, toata lumea cauta sa exploreze natura cat mai mult si sa traiasca experiente de neuitat în locuri care sa permita accesul intregii familii, de la mic la mare. Traseele montane sunt o optiune fericita pentru multi, deoarece implica activitate fizica, spirit de echipa si curiozitate, mai ales pentru cei mici.

Pentru ca aceasta experienta sa fie una de neuitat, dar in sensul bun, trebuie sa ai un echipament bine stabilit. Iata principalele lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca sub nici o forma intr-o astfel de drumetie.

Incaltamintea adecvata

Foarte multi oameni omit cel mai important lucru, si anume incaltamintea. Pe munte, drumul nu este amenajat sau asfaltat pentru a putea purta orice iti doresti. Este important chiar si pentru cei mici sa aiba o incaltaminte pentru copii adecvata pentru a evita evenimente neplacute, precum alunecarile.

Atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici sunt recomandate modelele impermeabile cu talpa aderenta si cu element pentru protectie de pietre din cauciuc. Aceste mici detalii fac diferenta pentru ca tu sa te bucuri de o buna stabilitate si sa reduci riscul de accidentare aproape la minim.

Apa

Urcând pe munte, efortul depus este cu mult mai mare decât de obicei, iar nevoia de hidratare creste odata cu acesta. Este important ca fiecare membru al familiei si al echipei de traseu sa aiba propria sticla de apa, intr-o cantitate cat mai mare. Copiii vor fi cei care se vor plange primii de lungimea traseului, asa ca ia in calcul sa le asiguri necesarul de apa, pentru ca nivelul de hidratare sa ramana unul optim.

Protectia solara

Chiar daca te afli la munte, nu uita sa iei protectia solara cu tine. Razele soarelui sunt la fel de puternice indiferent de locul in care te afli si iti pot provoca arsuri pe piele, stricandu-ti buna dispozitie. Acestea se reflecta in nisip, in apa, dar si in zapada si, astfel, niciodata nu te poti considera ferit in totalitate de ele.

Rolul protectiei solare este de a te proteja de aceste raze care au efecte mult prea nocive asupra pielii precum: imbatranirea prematura, pierderea elasticitatii pielii, arsurile solare si boli de piele. Este necesar ca toata familia ta sa beneficieze de o protectie solara cat mai buna, iar in acest sens, dermatologii recomanda o protectie solara cu factor 30 iarna si 50 vara.

Haine cu protectie UV

Nu doar cremele cu protectie solara sunt importante, ci si hainele speciale in acest sens. De la palarie pana la pantaloni si accesorii, toate sunt la fel de necesare. Imbracamintea cu protectie solara opreste radiatiile si este cea mai eficienta atunci cand esti expus la soare pentru o perioada indelungata de timp. Sunt recomandate tricouri, bluze, si pantaloni cu o tesatura densa, pentru a fi cat mai sigure. Nu uita de palarie si de ochelarii de soare, pentru a fi convins ca stai departe de problemele cauzate de expunerea la soare.

Lanterna si bateria externa

Este posibil ca drumetia planificata sa dureze mai mult decat ai calculat, asa ca nu pleca niciodata fara 4-5 lanterne si baterii externe, pe care sa le imparti cu familia ta. Timpul trece repede, iar atunci cand desfasori o astfel de activitate uiti sa fii atent la acest detaliu. Totodata, poti fi incantat de peisaj si sa faci atat de multe poze incat iti descarci bateria telefonului intr-o clipa. Momentul inserarii te poate lua prin surprindere, iar cea mai eficienta metoda de iluminare este o lanterna cu putere si o raza de actiune mare. Exista posibilitatea si sa te ratacesti si sa fii nevoit sa suni pentru ajutor, iar pentru asta, bineinteles, telefonul tau trebuie sa aiba baterie, asa ca nu uita de aceste device-uri atat de necesare.

Sursa foto: Facebook Deichmann

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea