Vacante

#drum unic in romania #satul alun #drum #romania

Drumul din Romania care face furori pe internet. Este unic in lume

Exista un drum in Romania declarat unic in lume datorita felului in care a fost construit. Este o atractie mare pentru turisti. 

 

Un sat din Romania a fost catalogat printre cele mai putin populate asezari rurale din Romania. Acesta atrage atentia turistilor datorita drumului sau de marmura, care se intinde pe 10 kilometri. 

In 2023 satul Alun din judetul Hunedoara inregistra peste 50 de gospodarii care sunt locuite rareori. Cu toate acestea, el a devenit o destinatie turistica apreciata de catre cei in cautare de peisaje pitoresti si autenticitate rurala. 

Farmecul aparent al drumului de marmura nu este impartasit in totalitate de catre localnici. Unii dintre acestia se plang de conditiile dificile pe care le impune drumul, descriindu-l ca pe un "calvar pentru soferi".

Chiar daca a devenit un drum faimos si cautat de multi turisti, localnicii spun ca ar prefera un drum normal, asfaltat, in locul celui plin de gropi si denivelari, care  afecteaza masinile si limiteaza viteza de circulatie la aproximativ 20 de kilometri pe ora.

Potrivit unui localnic, drumul de marmura a fost construit in anii '60-'70 pentru transportul blocurilor masive de marmura. Insa, de atunci, drumul nu a fost reabilitat decat sporadic, lasandu-l intr-o stare precara. Acum, localnicii spera ca va fi imbunatatita starea drumului. 

In trecut, satul Alun se bucura de o comunitate prospera, cu aproape 100 de gospodarii locuite, o scoala si chiar un internat. Camioanele incarcate cu marmura coborau zilnic pe drumul industrial catre Govajdia. Evolutia  infrastructurii si schimbarile demografice au transformat Alun intr-o asezare aproape pustie, iar drumul de marmura ramane un subiect de dezbatere intre turisti si localnici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea