Vacante

#cele mai cautate destinatii 2009 #twilight #dracula #volterra #vampiri #castelul cachtice

Dracula concureaza cu Twilight ca destinatii turistice

Vampirii moderni sunt adolescenti care bantuie prin lume, din Statele Unite pana in Europa, unde se intalnesc cu rudele lor, membre ale unor vechi familii de iubitori de sange. Pe de alta parte, legenda contelui Dracula nu-si pierde din fascinatie, in ciuda noilor generatii de vampiri-vedeta care aduc castiguri nu doar cinematografiei, dar si turismului.

Iata in continuare cateva locatii de vacanta, personalizate de operatorii turistici in urma succeselor avute de filme, legende si carti celebre, locuri in care numai uneori istoria se imbina cu mitul.

Transilvania, vazuta prin ochii contelui-vampir

Pentru straini, Transilvania ramane una dintre cele mai mari atractii turistice ale Romaniei, datorita legaturii cu legenda Contelui Dracula. Intr-un top publicat de revista Forbes, al celor mai tari destinatii de vacanta cu tema vampirilor, Transilvania se situeaza pe primul loc.

“Una dintre cele mai fascinante modalitati sa vezi Romania este sa o privesti prin ochii contelui”, a spus Simion Alb, director a Oficiului National de Turism din America de Nord, citat de revista Forbes Traveler. Sighisoara este o locatie-cheie, fiind locul de nastere al lui Dracula si unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa.
Pentru turistii straini, o vacanta pe urmele lui Dracula poate dura 8 zile si include vizite in locatii precum Bucuresti, Campina, Targoviste, Curtea de Arges, Rucar, Bran, Brasov, Targu Mures, Bistrita Nasaud. Turistii se aduna in jurul focului, in satul Aref, pentru a asculta povestirile si legendele despre Vlad Tepes. Povestitorii sunt descendentii celor care l-au slujit pe vremuri pe domnitori, fermieri care ii gazduiesc pe musafiri si ii invita sa guste putin din atractiile locale. Pachetul de vacanta costa 895 euro, conform agentiei Exclusive Holidays.

, din Washington pana in inima Toscanei

Seria Twilight a cucerit adolescenti si tineri de pretutindeni. Ca orice pelicula ajunsa celebra si avand in plus aerul de mister al lumii vampirilor, Twilight a devenit o afacere si pentru turism. Locatiile in care s-a filmat sunt vizitate de turisti veniti sa descopere locurile din film. Un tur cu durata de 5-7 ore costa intre 120 si 150 de dolari in Statele Unite.

Una dintre cele mai cunoscute locatii din Twilight este Forks, din Washington, aici incepand povestea de dragoste dintre Edward si Bella si tot aici desfasurandu-se mare parte din actiune. Hanurile din micuta localitate si magazinele au adoptat un design interior inspirat din film si pun la dispozitia turistilor tururi organizate, in locurile aparute in pelicula. Potrivit revistei Forbes, in vara 2009 orasul Forks a fost vizitat de peste 50 de mii de turisti, gratie atractiilor legate de film.

Un alt loc care a atras turistii este statiunea Port Angeles, Washington, care era o simpla statiune pana la transformarea locatiei intr-o atractie a adolescentilor. Tururile organizate, cu opriri in locatiile care apar in film si denumirile mancarurilor din meniul restaurantelor, inspirate din numele protagonistilor din Twilight sunt doua dintre atractiile turistice ale zonei.

Un oras mai putin cunoscut turistilor in Italia este . Se pare insa ca scenele in sine au fost filmate in Montepulciano, la vreo 100 de km in sud-est. Oricum, frumoasa asezare, aflata in inima Toscanei, pe dealuri verzi, se mandreste cu o istorie de 3 mii de ani. Vechile ziduri ale orasului, celebra poarta numita Porta all’Arco, siturile arheologice, necropolele de la Marmini, exponatele din Museo Etrusco Guarnacci sunt cateva dintre bijuteriile din Volterra . Din timpul Imperiului Roman a rezistat amfiteatrul Vallebona.

Astazi, oraselul atrage turistii gratie aspectului sau medieval, cu ziduri vechi, stradute inguste, palate si biserici datand din secolul al XII-lea. Muzeele si galeriile de arta, palatele renascentiste, specialitatile culinare regionale, evenimentele culturale anuale sunt alte atractii turistice care fac din Volterra o destinatie de vacanta seducatoare, indiferent ca esti fan Twilight sa nu.

Filmul este atat de faimos incat s-a inventat si o oferta in cadrul careia turistii au ocazia sa se intalneasca cu actorii din film: croaziera Seattle to Alaska. Croaziera include un bal cu costume speciale, o sesiune de autografe , cocktailuri cu tematica din film. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Contesa Sangeroasa: Castelul Cachtice , Slovacia

La vreo 100 de ani dupa Vlad Tepes in Romania, aparea in Slovacia una dintre cele mai temute figuri istorice ale tarii: Contesa unguroaica Elizabeth . Personajul a trait intre 1560 si 1614 si este cunoscuta pentru condamnarile sale, din cauza crimelor si a actelor de vampirism. Se spune ca victimele sale erau ucise pentru sangele lor, in care contesa se imbaia.
Castelul se afla pe un deal, cu panorama asupra orasului Cachtice.

Castelul dateaza din secolul al XIII-lea, avand, pe rand, elemente romantice, gotice si renascentiste. La fel ca Branul, si-a castigat renumele de Misteriosul Castel din .
Top 10 vacante cu vampiri
Potrivit topului alcatuit de Forbes, cele mai tari vacante cu vampiri sunt:

  1. Castelul lui Dracula, Transilvania, Romania
  2. Tommyknockers & alte tururi cu buss-ul turistic, Bangor, Maine
  3. Tururi cu istorii despre locuri bantuite, New Orleans
  4. Tururi cu vampiri in San Francisco, San Francisco, California
  5. Mormantul unui presupus vampir, Exeter, Rhode Island
  6. Forks, Washington – vampirii din filmul Twilight
  7. Seattle to Alaska, croaziera fanilor Twilight
  8. True Blood Convention, Orlando, Florida
  9. Cosmar: vampiri, eveniment anual in New York City
  10. Castelul Cachtice, Cachtice, Slovakia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea