Vacante

#disneyland #parcuri de distractie #halloween

Destinatii tenebroase de Halloween

Pentru cei cu sange rece , vacantele de Halloween pot insemna sa mearga de bunavoie intr-un oras parasit, unde sa fie vanati de vampiri. Pentru altii, Halloweenul inseamna sa se plimbe printr-un labirint de odai, intr-un scream park, in care sa surprinda un obsedat cu victima transata, pe dale de gresie umplute cu sange si cine stie ce alte scarbosenii. Si in mod clar vizitatorul pica intr-un moment cat se poate de prost, ceea ce il irita pe criminal. Astfel incepe urmarirea. La polul opus, exista Halloweenul copiilor, mult mai "indulcit", cu sonoritati cunoscute ale povestilor de demult. Cam asa arata distractiile la moda pentru perioada cand se aprind dovlecii. Si nu vorbim despre dovleacul Cenusaresei, transformat intr-o caleasca de lux.

Un tren bantuit si un autobuz gotic fioros

Halloween Horror Express. Cavan & Leitrim Railway a fost un ecartament ingust de linie ferata din nord-vestul Irlandei, care a functionat intre anii 1887 si 1959. Plictisitor, nu? Trenul este pus in miscare astazi numai de catre voluntari, mai ales daca se anunta ceva distractie la orizont. Si acest lucru se intampla la mijlocul toamnei, cand spiritele mortilor se intorc pe pamant. Halloween Horror Express, caci acesta ii este numele, devine un loc primitor pentru turistii si amatorii de senzatii tari. Atmosfera este asigurata de calatorii costumati si de personajele care iau parte la sarbatoarea de Halloween, an de an: Calaul Enigmatic, Paianjenii Fantomatici, Dricul Bantuit si alte specimene. Anul acesta, turistii se pot plimba cu Halloween Horror Express pe 31 octombrie, intre orele 18:00 si 21:00. Adultii beneficiaza de intrarea libera. Pentru copii, biletul costa 8 euro.

GhostBus. Daca un tren vechi nu este cine stie ce, poate incerci un autobuz. In Dublin, de Halloween, turistii se pot plimba cu Autobuzul Fantomelor (GhostBus). Calatorii fac un tur cu aceasta masina decorata in stil gotic, ca o scena mobila de teatru, in timp ce un ghid le povesteste istorioare in spiritul Halloween-ului.

Pe tot parcursul calatoriei, perdelele de la ferestrele autobuzului raman trase si, din cand in cand, luminile se sting, ca sa ti se para tie ca masina e bantuita. Turul include trasee pe la case bantuite, se povestesc legende sumbre si se invata cate ceva despre originile lui Dracula. Bram Stoker, nascut in Dublin, este scriitorul care a inventat acest personaj de pe urma caruia si turismul romanesc are de castigat. Pana una alta, Bram Stoker reprezinta un nume faimos in Dublin si este normal ca intr-un circuit prin oras, de Halloween, sa fie descusuta povestea lui pe toate partile. Turul dureaza 2 ore si un sfert, iar pretul unui bilet intreg este de 25 euro.

distractie pentru adulti si pentru cei mici

Disneyland-ul de Halloween. Pentru un Halloween mai "cuminte" si pentru toti cei care doresc sa si-l petreaca cu familia si cei mici, unul dintre cele mai potrivite parcuri de distractie il reprezinta Disneylandul. Personajele din povestile Disney imbraca costume speciale, pentru Halloween si intampina vizitatorii. Se poate sa fie banal pentru tine, dar fetita ta in mod sigur va fi incantata sa le vada pe printesele Aurora, Belle, Cinderella sau Ariel renuntand la rochiile vaporoase si imbracand un costum potrivit cu aceasta sarbatoare.

Celebrului Mickey Mouse i se construieste chipul in miniatura numai si numai din dovleci albi si portocalii. Un pachet de 4 zile cu bilet de avion, cazare, mic dejun si intrarile in parc se ridica la aproximativ 900 euro de persoana. In functie de agentie, copiii cu varste intre 2-11 ani beneficiaza de gratuitate, cu conditia sa stea in camera cu 2 adulti care platesc integral.

Halloween costumKnott's Scary Farm, Buena Park, California. In Statele Unite poti merge de Halloween intr-o ferma “a groazei”. Este mai pentru "oameni mari". Nimeni nu ar vrea sa-si lase copiii sa vada "cadavre" casapite cu toporul si cu matele pe dinafara. Vizitatorii parcurg mai multe zone “ale fricii”, unde sunt fugariti de monstri, mirese descompuse - miresele cadaverice sunt intotdeauna suparate pe viata, vampiri, criminali plini de sange si alte personaje mascate care isi joaca rolul cat mai convingator. O zona “a fricii se numeste Orasul Fantomelor, o suprafata care arata ca un oras parasit, cu strazile scufundate in ceata, bantuite de spirite rele. Biletul de intrare costa in jur de 50 de dolari.

Halloween Horror Nights. Daca te-au enervat mereu finalurile fericite la basme si, de mic visai in secret ca balaurul sa-i vina de hac lui Fat-Frumos , Halloween Horror Nights este alegerea potrivita pentru tine. Universal Orlando Resort este un parc tematic din Orlando, Florida. Complexul are doua zone mari, Universal Studios Florida si Universal's Islands of Adventure. De Halloween, lumea merge la Halloween Horror Nights, un eveniment prezentat anual de Universal Orlando Resort. Vechile povesti ale copilariei sunt transformate aici in cele mai negre cosmaruri: Regina cea Rea din Alba-ca_Zapada este o imagine a terorii, aici printesele din basme nu-si gasesc niciodata salvarea, Tara Minunilor lu Alice este transformata intr-un taram al groazei, iar notiunea de happy end este practic necunoscuta.

Un bilet la un eveniment organizat aici costa in jur de 70 de dolari, care garanteaza intrarea in toate noptile, pe durata evenimentului. Gasesti si pachete care includ cazarea la hotel si intrarea in parcul de distractie, la aproximativ 100 de dolari de persoana.

Pentru castele bantuite si cladiri cu legende sumbre, citeste articolul Vacante care iti dau fiori.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea