Vacante

#vacanta #destinatii #destinatie # destinatii tamaduitoare

Destinatii tamaduitoare exotice

Indiferent tipul de turist, cel putin o data in viata fiecare poate sa savureze zilele petrecute intr-o destinatie al carei cuvant dominant este serenitatea. Departe de lumea civilizata, de zgomot si poluare, destinatiile tamaduitoare sunt acele locuri care au ca scop principal hranirea spiritului uman.
 

Onsen, Japonia
 

Izvoarele minerale termale, cunoscute sub numele de "onsen" se afla in multe parti din Japonia. In jurul acestora s-au construit statiuni balneoclimaterice , apele atragand numerosi vizitatori, gratie proprietatilor tamaduitoare. Baile in izvoarele termale reprezinta o traditie veche in Japonia si sunt considerate surse de sanatate de secole. Cei care doresc sa se bucure de efectul benefic al apelor trebuie sa fie foarte atenti la eticheta japoneza: toata lumea trebuie sa fie foarte curata inainte sa se imbaieze si trebuie sa intre in apa incet, fara a crea valuri.

Orasul Matsuyama, din regiunea Shikoku, se mandreste cu un castel deosebit, matsuyamajo si cu una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale tarii, Dogo Onsen. Aceasta este si cea mai vestita dintre statiunile cu izvoare termale , fiind vizitata inclusiv de membri ai familiei regale.


Lacul Atitlan
 

Atitlan este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume. Aflat in Guatemala, in America Centrala , Lago de Atitlan este unul dintre cele mai adanci din lume: un vulcan prabusit, umplut de ape. Atitlan este inconjurat de trei alti vulcani, care completeaza frumusetea peisajului. Orhideele salbatice, comunitatea mayasilor antici, satul San Marcos La Laguna sunt alte atuuri ale acestei zone.

Prin traditie se crede ca satul are o energie tamaduitoare aparte, astfel incat in regiune s-au construit centre de masaj, meditatie si yoga.


 

Chichen Itza
 

Mayasii au construit o serie de piramide, dintre care cea mai populara este El Castillo. Locule ste cautat in special in timpul echinoctiilor de primavara si de toamna. Soarele de pe piramide a fost descris ca figurand un sarpe reprezentandu-l pe zeul mayas Kukulkan.

De asemenea, la Chichen Itza s-au descoperit asa numitele pietre vindecatoare, cuart si jad, renumite in lumea intreaga. Spa-urile locale folosesc aceste pietre in terapii si masaje, dupa care le inapoiaza solului din care au fost extrase, pentru a-si redobandi energia. Sursele subterane de apa din Chichen Itza se crede ca erau sacre pentru zeii mayasi.

 

Sursa foto: allvacationplace.com; tourbymexico.com; antijack.com;

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea