Vacante

#destinatii romantice #ziua indragostitilor #germania #italia #europa #indonezia

Destinatii romantice de top pentru Ziua Indragostitilor

O croaziera in apele albastre din Caraibe sau Mediterana , un circuit printr-unele dintre cele mai frumoase orase medievale ale Germaniei, o vacanta intima intr-un orasel linistit si pitoresc din Italia sau un sejur intr-un hotel luxos indonezian, iata cateva destinatii posibile pentru Ziua Indragostitilor.


Cea mai romantica croaziera: Ruby Princess, Princess Cruises


Sursa foto: cruiseweb.comUnul dintre cele mai cunoscute linii de croaziera specializate in vacantele romantice este Princess Cruises. Compania este recomandata si de faimoasa publicatie Travel&Leisure in topul Celor mai Romantice Croaziere din Lume (World’s Greatest Romantic Cruises). Princess Cruises are propriul sau departament al romantismului (Department of Romance), cu experti care se afla la dispozitia clientilor companiei.

Vasul de croaziera cel mai potrivit ar fi Ruby Princess, conform Travel&Leisure. Acesta ofera intimitate pasagerilor sai, cine romantice pe balconul cabinei, precum si asistenta din partea capitanului vasului pentru cei care isi reinnoiesc juramintele de casatorie.

Pentru cupluri se pot organiza serenade romantice, masaj pentru doua persoane, filme sub lumina stelelor etc. Vasul are rute atat in Caraibe, cat si in Mediterana, in regiuni deosebit de frumoase si de romantice. O vacanta costa de la 1800 euro de persoana. Gasesti detalii pe site-ul oficial.


Sursa foto: venere.comCel mai romantic circuit de vacanta: cu masina pe strada – Romantic Road (Romantische Strasse)


Romantische Strasse nu este tocmai un drum, ci mai curand un traseu care strabate orase pitoresti din Bavaria. Traseul are o lungime de 353 km si cuprinde nu mai putin de 27 de orase si regiuni cu arhitectura predominant medievala, baroca sau renascentista, absolut seducatoare pentru iubitorii de arta si istorie. Cireasca de pe tort o constituie Castelul Neuschwanstein, unul dintre cele mai cunoscute castele din lume.

Cei care merg cu masina personala pot incepe calatoria de Sfantul Valentin cu Wurzburg, un oras baroc deosebit de frumos, capitala a regiunii Unterfranken (Francofonia de Jos). Palatul Residence din Wurzburg, monument UNESCO, este cunoscut ca unul dintre palatele cele mai rafinate ale Europei si un exemplu deosebit de arta baroca.

Alte orase renumite pentru frumusetea si romantismul lor sunt Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuhl, Augsburg, toate fiind orase medievale. Gasesti un filmulet de prezentare si informatii detaliate pe site-ul oficial.


Sursa foto: turismo.intoscana.itBolgheri, cel mai ascuns orasel din Europa


Pentru Valentine’s Day, o alternativa la marile orase o constituie satele, oraselele si localitatile mici si pitoresti din Europa. Turistii gasesc aici biserici medievale, se pot pierde pe stradutele cu dale de piatra si au posibilitatea sa mearga la o degustare de vinuri in cramele si regiunile viticole din jur. Un astfel de loc este Bolgheri, din provincia Livorno, Toscana.

Pentru a ajunge in Bolgheri trebuie sa strabati Viale dei Cipressi, un drum strajuit de chiparosi, se povesteste in Travel&Leisure. Bolgheri face parte din topul 25 Secret European Villages. Turistii care ajung aici pot sa participe la lectii de facut paste si sa savureze vinul rosu produs in zona.

Vegetatia este bogata in chiparosi, stejari, pini, jnepeni etc. Iubitorii de natura si cei care sunt interesati de bird watching au posibilitatea sa mearga in Padule di Bolgheri, o zona umeda, cu o flora si fauna bine dezvoltate.


Sursa foto: amanresorts.comCel mai romantic hotel din lume: Amanjiwo, Indonezia
 

Indonezia este recomandata turistilor pentru relaxare, explorarea culturii locale, frumusete naturala si romantism. De la Insula Bintan din Riau pana la satul Ubud din Bali, Indonezia inspira turistii prin peisajele sale exotice. Insa pe langa atractiile naturale si culturale, hotelurile luxoase din Indonezia ofera vizitatorilor o experienta aparte.

Aflat in inima regiunii Java, resortul hotelier Amanjiwo (in traducere “suflet pasnic”) este amplasat sub forma circulara pe un amfiteatru natural. Astfel, hotelul ofera o panorama spectaculoasa asupra Campiei Kenu, vulcanilor din jur si a templului buddhist Borobudur, din secolul al IX-lea. Unul dintre cele mai bune apartamente, Dalem Jiwo, dispune de o piscina spectaculoasa ( infinity pool ) si de un valet personal.

Amanjiwo s-a aflat in topul celor mai romantice hoteluri din lume, conform publicatiei Forbes (World's Most Romantic Hotels 2007).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea