Vacante

#turism #top destinatii #destinatii #tari bogate #destinatii de lux

Destinatii de lux: top cele mai bogate tari ale lumii

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care un turist trebuie sa si le propuna este sa-si intocmeasca o lista cu obiective pe termen lung. De exemplu, iti propui sa vezi toate statele din SUA, toata tarile din zona Marii Mediteraneene sau cele in care se gasesc munti cu varfuri mai inalte de 5.000 de metri.

Un obiectiv inedit este acela de a vizita cele mai bogate tari de pe mapamond. Noi ti le prezentam pe primele 10, iar tu ramane sa te decizi daca merita sau nu sa le adaugi pe lista ta.

10. Hong Kong

Desi nu este o tara propriu-zisa, ci o "o regiune administrativa speciala", Hong Kong-ul este un loc bogat care te ademeneste cu numeroase atractii. Muzee, temple, insule, parcul Disneyland, parcul dedicat lui Buddha sunt doar cateva dintre 'specialitatile' de care ai parte in Hong Kong.

9. Elvetia

Motivul principal pentru care trebuie sa vizitezi aceasta tara din Europa centrala este ski-ul. In Elvetia gasesti numeroase statiuni dedicate acestui sport de iarna, unde ai sansa sa te intalnesti cu multi romani. Elvetia merita vizitata nu numai pentru statiunile de ski, ci si pentru ghetari, lacuri, castele si podgorii.

8. Kuweit

Kuweitul este una dintre cele mai bogate tari in petrol din Orientul Mijlociu. Petrol acestui stat a fost si motivul pentru care dictatorul irakian Saddam Hussein a pornit in 1990 "Razboiul din Golf".

Principalele atractii turistice ale acestei tari sunt stancile din desertul Kazmah si portul din insula Failaka.

7. SUA

O alta tara bogata de pe mapamond este SUA. O incursiune pe teritoriul SUA presupune obligatoriu vizitarea Statuii Libertatii, o sesiune foto la Cascada Niagara si o plimbare pe Hollywood Walk of Wame.

6. Brunei

Turistii aleg Bruneiul, aceasta tara mica din Asia de Sud-Est, pentru Parcul National Belalong si parcul tematic Jerudong.

5. Singapore

Singapore insemana o combinatie inspirata de culturi: malaieziana, chineza, indiana. Este o insula tropicala, care are in acelasi timp densitate urbana mare si poate oferi o serie de activitati interesante pentru turisti.

4. Norvegia

Norvegia este locul unde poti afla aproape totul despre istoria vikingilor. Tot aici, te poti catara pe munti, poti pedala cu bicicleta sau poti practica diverse sporturi nautice.

3. Emiratele Arabe Unite

In Emiratele Arabe Unite nu ai cum sa te plictisesti. Aici gasesti cele mai luxoase hoteluri, plaje superbe, dune uriase de nisip si multe magazine de unde poti face cumparaturi.

2. Qatar

Quatarul este un stat faimos pentru zacamintele sale de petrol. Multi turisti prefera aceasta zona pentru practica sporturi nautice in Golful Persic. De asemnea, se poate calatori cu masina de teren printre dunele de nisip, poti vizita parcul tematic "Regatul lui Alladin" sau te poti odihni la umbra unui palmier.

1. Luxemburg

Luxemburgul este o tara de mici dimensiuni care se invecineaza cu Germania, Franta si Belgia. Aici poti admira castele din povesti, poti colinda nesfarsitele podgorii si te poti infrupta din preparatele bucatariei franceze si germane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea