Vacante

#pastrav #pastravarie #vacanta #destinatie

Destinatii pentru iubitorii de pastrav

Iti place pastravul? Vrei sa pescuiesti acest peste iute care creste in apele de munte si sa mananci preparate gatite din ele? Ai vrea sa vezi cum arata o pastravarie insa nu stii unde ai putea sa mergi? Turism.Acasa.ro iti ofera cateva idei de destinatii unde vei putea manca si chiar pescui pastravi.

In ultimii ani, in tara noastra s-a observat o crestere a numarului de pastravarii particulare dezvoltate pe malul raurilor de munte din Romania. Cele mai importante zone in care pastravul se afla printre principalele atractii pentru turistii care viziteaza aceste regiuni sunt Maramuresul, nordul Moldovei si zona Sibiului si Brasovului.
 

Maramures
 

Aceasta zona renumita in intreaga lume pentru frumusetea sa detine si cateva pastravarii, situate mai ales in zone de sat.

Una dintre aceste pastravarii se afla la 18 km de Baia Mare, la poalele muntelui Ignis. Complexul pastravarie Lostrita este unul dintre cele mai cunoscute din Maramures prin faptul ca detine o pastravarie proprie, cu un motel elegant si un restaurant care pregateste mancaruri din pastravul crescut in pastravaria complexului.

Daca vrei sa ajungi in aceasta locatie si sa degusti din mancarea facuta aici, ar trebui sa stii poti poposi si peste noapte. Pentru cazarea in aceasta locatie va trebui sa platesti intre 100 si 150 de lei pentru o camera dubla sau tripla, pe noapte, in timp ce camera single are un tarif intre 80 si 100 de lei pe noapte, cu micul dejun inclus. Complexul le ofera turistilor care aleg intimitatea in aceasta locatie cazarea intr-o vila cu bucatarie, living, semineu, 3 dormitoare, 2 bai, jacuzzi, TV si o terasa cu vedere spre bazinele cu pastravi. In rest, turistii au la dispozitie 19 camere matrimoniale, 4 camere duble si 2 camere cu 3 paturi, toate acestea fiind dotate cu bai proprii si televizoare cu semnal prin satelit. Pentru mai multe informatii si rezervari la aceasta pastravarie, poti vizita site-ul acestui complex.

Sursa foto: complexlostrita.ro

O alta pastravarie maramureseana care a primit calificative ridicate de la cei care au vizitat-o este cea din satul Mara, comuna Desesti. Asezata la poalele muntilor Gutai, pastravaria Alex - Mara este asezata intr-o zona in care lacul si padurea se intalnesc intr-un peisaj superb. Cei care vin dinspre Sighetu Marmatiei sau dinspre muntii Gutai se pot opri aici pentru a manca pastrav pe terasa realizata din lemn cioplit in stil maramuresean, asezata pe lac sau la restaurantul in stil rustic de langa lac. Acestia pot sa-si prinda chiar ei pestele dintr-un lac artificial aflat chiar langa restaurant si au posibilitatea de a manca paine pe vatra, pregatita dupa o reteta traditionala stiuta doar de proprietari. Insa nici mamaliga de aici nu trebuie ratata, aceasta fiind pregatita dintr-o faina fabricata tot in stil traditional, la o moara din localitate. Iar daca vrei sa vezi cum se pregatesc aceste doua preparate, ar fi bine sa ii rogi pe proprietari sa te lase sa vezi cum se prepara.

Iar daca tot ai ajuns in Maramures, ar fi bine sa vezi si alte locuri frumoase din aceasta zona. Poti afla mai multe lucruri despre acestea de aici. Iar daca esti interesat de oferte turistice din aceasta regiune a tarii, vei putea afla mai multe detalii din acest articol.
 

Transilvania
 

Daca ajungi in zona Brasovului, atunci poti alege sa faci o vizita la Complexul Roua Sanzienelor, care detine o pastravarie unde poti pescui cu undita proprie sau cu o undita inchiriata din complex. Hanul este pozitionat in vecinatatea muntiilor Bucegi si Piatra Craiului, a mai multor monumente istorice si a unei zone in care poti vedea si animale salbatice precum cerbi, caprioare, porci mistreti si vulpi. Daca vei alege sa te cazezi in acest complex, ar trebui sa stii ca preturile sunt cuprinse intre 120 si 170 de lei, in functie de tipul camerei alese (single, double sau apartament) si nu cuprind costul micului dejun. Odata ajuns aici vei putea opta intre pescuitul pe lac, acolo unde pastravul are un gust deosebit datorita apei reci din raul Stramba si drumetiile pe traseele montane din vecinatate. Daca aceste argumente te-au convins, poti afla mai multe detalii despre modul in care iti poti face o rezervare in aceasta locatie.

Iar daca vrei sa vezi cum arata o pastravarie in zona Sibiului, te poti indrepta catre cea de la Cabana Craciuneasa din zona Marginimii Sibiului. Cazarea la aceasta cabana, care are trei locatii rustice, cu gratar si zone verzi costa intre 110 si 200 de lei, in functie de tipul camerei, cu mic dejun inclus iar cei care ajung aici pot vedea cum se pregateste pastravul pescuit din propria pastravarie. Pentru mai multe detalii despre modul in care iti poti rezerva o vacanta in aceasta locatie, poti accesa aceasta adresa.

Si daca tot esti in aceasta zona, poti vizita locurile care au fost premiate cu Marul de Aur de catre specialistii internationali in turism din cadrul FIJET . Pentru a afla mai multe lucruri despre Marginimea Sibiului, citeste articolul destinat acestei destinatii turistice.
Sursa foto: emaramures.ro

Bucovina
 

In zona traditionala a Bucovinei vei putea gasi mai multe pastravarii, care apartin fie unor proprietari privati, fie unor firme din zona. Numai in zona Campulung Moldovenesc exista trei astfel de crescatorii de pastravi: una la Valea Putnei, una la Campulung Moldovenesc si una la Prisaca Dornei. In aceste locatii pastravariile fac parte din complexuri cu pensiuni si restaurante , acolo unde pestele se poate si manca iar cei care vor sa incerce pescuitul, o pot face. Daca intentionezi sa te cazezi in zona, ar trebui sa stii ca ai la dispozitie pensiuni si moteluri, unde cazarea te va costa intre 60 si 150 de lei pe zi, pentru o camera dubla, in care in cele mai multe cazuri este inclus si micul dejun.

In apropiere de Valea Putnei, in comuna Pojorata se mai afla o alta pastravarie, care a fost inclusa de conducerea comunei in patrimoniul turistic al localitatii. Astfel, in zona se poate practica pescuitul sportiv (de pastrav, dar si pentru alte specii de pesti), dar si alte activitati turistice: drumetii in masivele Rarau, Giumalau si Obcina Mestecanisului, excursii spre Codrul Secular Giumalau si spre rezervatia geologice “Clipele Triasice”. Daca ideea unei vacante cu pastrav la Pojorata te-a convins, atunci ar trebui sa stii ca in localitate exista mai multe pensiuni la care te poti caza, lista acestora fiind disponibila pe site-ul primariei din localitate. Preturile sunt asemanatoare cu cele practicate in aceasta zona turistica (intre 70 si 150 de lei pe noapte, pentru o camera dubla) si depind de serviciile oferite.

Iar daca ai ajuns in Bucovina si vrei sa te mergi si la Vatra Dornei, atunci nu ti-ar strica sa stii ca aici vei gasi si o pastravarie, la Poiana Izvoarelor, la circa 1 km de soseaua DN 17, la iesirea din municipiul Vatra-Dornei,spre Bistrita-Nasaud. In afara de drumetiile si activitatile turistice pe care le poti desfasura in zona, precum vizitele la manastiri, alpinism sau schiat, ai putea incerca si sa pescuiesti pastrav si sa participi la pregatirea lui. Daca te tenteaza sa te opresti in aceasta locatie, ar trebui sa stii ca preturile sunt cuprinse intre 80 si 150 de lei, pe noapte, pentru o camera dubla, cu accesul la piscina si sauna incluse.

 

Sursa foto : www.rouasanzienelor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea