Vacante

#destinatii culinare #vacanta thailanda #vacanta gastronomica #vacanta franta #destinatii de vacanta #vacanta spania

Destinatii pentru gurmanzi in sezonul rece

In perioada de toamna-iarna, unele dintre cele mai interesante destinatii de vacanta sunt cele care ofera placeri culinare. Un tur la crame, in toamna, o petrecere cu tapas sau un carnat savurat pe strada sunt cateva dintre atractiile cu care se lauda destinatiile favorite ale gurmanzilor in sezonul rece.


Carnati in Germania


Germania este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta pentru gurmanzi, in sezonul rece. Daca in vara preparate precum varza sunt mai greu de digerat, in perioada de toamna-iarna o farfurie cu varza si carnati poate fi o adevarata placere. In orasul Nuremberg, de exemplu, Rostbratwursts este un tip de carnat care are o adevarata istorie culinara. Carnatii se servesc in nenumarate feluri, de la cei cu mustar la cei cu sos de hrean sau salata de cartofi.

Pe langa carnatii sai, Germania ofera o multime de posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber, de la petrecerile cu bere in localuri la vizitarea castelelor bavareze.


Vinuri in Franta


Una dintre destinatiile recomandate pentru toamna este Aquitaine, in Franta. Regiunea se afla in sud-vestul tarii si este apreciata pentru culturile de vita-de-vie. Un vin celebru aici este Chateau d'Yquem. In regiune se pot vizita diverse crame unde sunt produse vinuri albe si rosii.

Pe langa arta vinului, Aquitaine este cunoscuta si ca o regiune bogata in castele, fiind o destinatie ideala pentru iubitorii de istorie si arhitectura.


Tapas cu flamenco in Spania


Daca vara in Spania temperaturile pot fi foarte ridicate, in toamna vremea este mai placuta, potrivita pentru plimbari la obiectivele turistice.

Gurmanzii gasesc in Spania o oferta irezistibila de tapas, fructe de mare, paella si multe preparate extravagante. Un spectacol de glamenco cu cina poate fi o experienta de neuitat in aceasta tara.


Mancaruri exotice in Thailanda


In sezonul rece, destinatiile exotice sunt la moda. In Thailanda, gurmanzii pot descoperi ingrediente noi si au ocazia sa guste din preparate extravagante, dificil de gasit in zona europeana.

Sursa foto: bavaria.by
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea