Vacante

#pelerinaj #bosnia #kiev #egipt #israel #siria #destinatii #destinatii 2010 #londra #scufundari

Destinatii inedite de vacanta in 2010

Daca iti doresti ceva cu totul nou pentru vacanta ta din 2010, ai posibilitatea as alegi una dintre destinatiile noi, propuse pentru acest an. Poti opta pentru un pelerinaj in Kiev sau Bosnia. Ai ocazia sa vizitezi orasele antice Damasc, Aleppo si Bosra, intrate in patrimoniul UNESCO sau sa faci un curs de scufundari, urmand sa-ti alegi cea mai buna destinatie subacvatica . Iar daca te atrage spectacolul si magia, poti asista la un musical in Londra.


Pelerinaje si tururi religioase in Bosnia, Kiev, Israel si Egipt


In 2010,  vacantele religioase propun pelerinaje si tururi prin excursii organizate, cu servicii de calitate si preturi atractive. Astfel de vacante includ trasee religioase prin locurile pe unde au umblat Iisus Hristos si Apostolii Sai, pelerinaje la moastele sfintilor, vizitarea celor mai importante centre ale crestinatatii, participarea la slujbe in manastiri si schituri etc.

O astfel de oferta este propusa de agentia Perfect Tour , printr-un nou concept si un nou produs de calatorie. "Punctele forte ale acestor tururi religioase sunt lipsa de pe piata turistica din Romania a unor circuite religioase accesibile, programele concepute sub indrumarea preotilor din tara si din destinatiile propuse, raportul calitate-pret excelent", a explicat Tatiana Bulubica, director de marketing si comunicare al agentiei. Noul produs se distinge de restul vacantelor de acest tip printr-o selectie a destinatiilor, alegerea celor mai potrivite hoteluri pentru astfel de tururi, selectarea activitatilor si obiectivelor turistice potrivite cu scopul calatoriei, sub indrumarea unui cleric bisericesc.

 

Un circuit in Israel, Tara Sfanta si Egipt te costa 575 euro de persoana. Pachetul asigura 5 nopti de cazare cu demipensiune si biletul de avion, conform aceleiasi agentii. Daca alegi Kievul, poti vizita Manastirea Lavra Pecerska, un lacas sfant care este mai mare decat Vaticanul si care gazduieste peste 100 de moaste. O astfel de vacanta costa 390 euro de persoana, pentru 2 nopti de cazare cu mic dejun si bilet de avion. O alta destinatie inedita este pelerinajul sfant in locurile in care au avut loc minuni, prin aparitii ale Fecioarei Maria: Medjugorje, Bosnia Hertegovina. Oferta costa 386 euro, pentru 3 nopti de cazare cu mic dejun si bilet de avion.


Siria, destinatie pentru 2010


O destinatie promovata in acest an este Siria, datorita atributelor sale istorice si culturale. Campania de promovare a Siriei are ca scop cresterea numarului de turisti care aleg Siria ca destinatie de vacanta, cu peste 100 mii, conform Centrului Diplomatic. Printre cele mai importante monumente ale tarii sunt Damasc, Palmyra si Hama. Castelele vechi, souq-urile medievale, moscheile sacre si arhitectura Damascului sunt cateva dintre bijuteriile acestei tari. Bucataria siriana este cunoscuta pe plan international ca una dintre cele mai savuroase.

Un circuit de 7 zile la jumatatea acestei luni costa 945 euro de persoana, conform agentiei Tunisiana Travel.
Daca vrei sa vizitezi Siria in acest an si ai in pasaport stampila de Israel sau Taba (Egipt), nu vei putea intra pe teritoriul Siriei. In aceste cazuri, este nevoie ca pasaportul sa fie schimbat cu unul nou.
 

Spectacole de poveste
 

Daca ti-ai ales deja destinatia de vacanta dar iti doresti un program diversificat, cat mai atractiv, ia in considerare varianta unui spectacol. De exemplu, o oferta noua este cea pentru spectacolul Wicked - The untold story of the wiches of Oz (Povestea nestiuta a Vrajitorului din Oz ). Spectacolul prezinta povestea nespusa dintre doua fete care se intalnesc la scoala de magie.

Pentru o astfel de vacanta, pretul este de 268 euro de persoana, conform agentiei Travel Studio . Pachetul asigura 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel central din Londra, bilet la spectacol cu locuri foarte bune, taxe hoteliere si de livrare.
 

Vacanta cu scufundari
 

Una dintre experientele memorabile de vacanta o reprezinta scufundarile. Reciful de coral, fauna multicolora, lumea subacvatica este de cele mai multe ori o metoda ideala pentru a scapa de stres si a te incarca cu energie pozitiva.
Conform celebrei publicatii Travel&Leisure, printre cele mai bune locuri de scufundari din lume sunt Cenote Taj Maja, Los Islotes si Santa Rosalia in Mexic, Channel Islands in California, Bikini Atoll in Marshall Islands, Wakatobi Archipelago si Raja Ampat in Indonesia, Ras Mohammed National Park din Egipt, Utila Island in Honduras.

Pentru a face scufundari, insa, este nevoie sa urmezi cursuri, fie inainte de plecarea in vacanta, fie sa te programezi din timp, pentru a le face la destinatie. In Romania, poti obtine un certificat Scuba Diver pentru entry-level si apoi un certificat NAUI Scuba Diver. Potrivit BDODS Diving School, dupa ce devii un scafandru certificat, poti sa aprofundezi aceste cunostinte si deprinderi printr-un curs Advanced Scuba Diver sau Rescue Scuba Diver.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea