Vacante

#Adamstown #destinatii de vacana #vacanta

Destinatii inedite. Adamstown, un paradis cu doar 45 de locuitori

Cei mai multi au inceput deja sa-si faca planuri pentru vacanta de vara. Daca anul acesta vrei sa te relaxezi intr-o destinatie inedita, poti opta pentru Adamstown. Este o destinatie spectaculoasa spre care putini se indreapta, asadar vei avea parte de o vacanta relaxanta.

Adamstown este cea mai mica Capitala cea mai mica din lume, avand doar 45 de locuitori, toti inruditi intre ei. Pentru a ajunge aici insa trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Dar odata ajuns, poti explora nestingherit insula si cu siguranta nu vei fi deranjat de alti turisti.

O insula doar pentru tine

Sursa foto: visitpitcairn.pn

Adamstown este capitala Insulelor Pitcairn ce apartin de Teritoriile britanice de peste mari. Aici nu exista autostrazi sau sosele ci doar carari si drumuri nepavate. Nici la capitolul constructii nu sunt fruntasi, existand doar strictul necesar.

Insula are doar 47 de kilometri patrati pe care ii poti explora in voie, iar faptul ca exista atat de putini localnici fac din insula locul perfect pentru cei care vor sa fuga de agitatia si aglomeratia marilor orase. Cu atat de putine persoane in jur, va parea ca esti singur pe insula.

Drumetiile sunt principala activitate in Pitcairn si nu exista prea multe plaje pe care sa se relaxezi la soare. Nici inotatul nu e optiune deoarece curentii sunt extrem de puternici.

Mai poti explora o pestera sapata in stanca, de mare, sau poti vizita muzeul in care se afla ramasite ale vasului Bounty. Epava vasului se afla inca sub apa si poate fi vazuta de temerarii care se aventureaza sa faca scufundari.

Cum ajungi si unde te poti caza

Sursa foto: visitpitcairn.pn

In Adamstown nu se ajunge usor. Principala cale de a-ti petrece vacanta aici este sa ajungi in Tahiti, din Tahiti sa zbori pana in Mangareva, sa iei feribotul pana in Rikitea si apoi sa te urci la bordul lui Claymore II.

Exista de asemenea si multe vase de croaziera care ajung in Adamstown.

In ceea ce priveste cazarea, exista 12 unitati in care poti sta pe perioada vizitei. Pe insula exista si cinci restaurante si cafenele.

Pretul pentru o noapte de cazare variaza intre 70 si 120 de dolari pe noapte.
Sursa foto principala: panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea