Vacante

#aurora boreala #groenlanda #islanda #norvegia

Destinatii in care poti vedea aurora boreala

Luminile Nordului sunt unele dintre cele mari atractii naturale din lume. Incepand din toamna si pana in primavara, in tarile nordice poate fi vazuta Aurora Boreala . Pentru turistii veniti sa viziteze aceste locuri, o excursie de cateva , special conceputa pentru a vedea Luminile Nordului, este nelipsita din program.

Partea buna este ca experienta reuseste sa entuziasmeze pe toata lumea care nu a mai vazut inainte asa ceva. Partea proasta este ca, la fel ca in cazul excursiilor pentru privit balenele sau delfinii, vedeta serii nu poate fi garantata. Cat despre pret, vacantele in tarile nordice sunt scumpe, insa excursiile locale se situeaza undeva la 50 euro de persoana.
 

in Norvegia
 

Norvegia este destinatia predilecta pentru observarea aurorii boreale. De exemplu, in orasul Tromso, considerat Paradisul Nordului, se fac excursii cu snowmobilul pentru a admira aurora boreala. Alesund este alt loc unde se pot vedea Luminile Nordului. Orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase din Norvegia, in special gratie arhitecturii deosebite a cladirilor. 

O alta posibilitate este sa te imbarci pe un vapor turistic, pentru o croaziera in lumea fiordurilor. Pe parcursul croazierei, calatorind dintr-un loc in altul, ai sanse sa vezi Luminile Nordului. Trebuie sa stii insa ca o vacanta in aceasta destinatie depaseste 2500 euro de persoana.
 

Aurora Boreala in Islanda
 

Din octombrie pana in aprilie, in Islanda poate fi admirata aurora boreala. Aceasta tara este considerata a fi unul dintre locurile cele mai potrivite pentru a admira fenomenul natural, ea fiind recomandata in acest sens si de celebra publicatie Lonely Planet .

Excursiile organizate in Islanda pentru a gasi locurile in care are loc fenomenul se numesc tururi de aventura si “vanatoare” (Northern Lights Hunt Adventure Tour). Acestea costa in jur de 90 euro de persoana si includ excursia cu ghizi si masini 4X4 in anumite zone in care se crede ca exista sanse sa apara fenomenul.
 

Aurora Boreala in Groenlanda
 

Din septembrie pana in aprilie, aurora boreala poate fi vazuta pe teritoriul Groenlandei. Luminile care par sa danseze apar pe cer pe la miezul noptii, trezind entuziasm in randurile celor veniti de departe in aceste locuri. Unul dintre cele mai recomandate locuri pentru a vedea fenomenul este Kangerlussuaq, o localitate in partea de vest a Groenlandei.

Un tur cu ghid, de doua ore , costa 325 coroane daneze ( , aproximativ 200 lei).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea