Vacante

# Aerolines #romani vacanta #destinatii vacanta #vacanta # buget vacanta

Destinatii de vacanta preferate de romani

Vacantele in strainatate raman favoritele romanilor si in acest an. Iar pe harta sejururilor de vara, Europa troneaza in topurile celor care aleg sa isi petreaca concediul dincolo de granita. Vestile bune, atunci cand vorbim despre vacante, sunt ca romanii isi permit vacante in afara tarii si nu ezita sa exploreze destinatii noi, culturale si istorice, dar si resorturi de relaxare. Pentru ca luna iulie este varful de sezon al concediilor, este si un moment bun pentru o analiza a vanzarilor in turism.

 

Tendinta de vacante in spatiul international nu este una noua. Fata de anul 2014, schimbarile in topurile destinatiilor de vacanta sunt insesizabile, potrivit reprezentantilor Aerolines - portalul de turism ce face parte din Eurolines Group.

Cati romani pleaca in concediu in afara tarii

In aceasta luna, vanzarile Aerolines au crescut cu 10% fata de anul trecut. Cifra nu indica doar o dezvoltare a site-ului, ci si a bugetului de vacanta al romanilor. „Cresterea vanzarilor de bilete de avion este binevenita. Desi destinatiile sunt cam aceleasi ca anul trecut, acestea sunt unele pe care le recomandam cu caldura. Este luna din an in care oamenii se relaxeaza si ne bucuram ca o fac pe insule din Grecia, de-a lungul Spaniei sau ca se plimba pe Champs Elysées.”, ne-a declarat Dragos Anastasiu, proprietarul Aerolines.

Romanii isi rezerva bilete de avion in numar mare chiar in luna in care proportia de oferte speciale este de 8 – 10%. Se pare ca vacanta are, la final, ultimul cuvant de spus, in luna lui cuptor.

Unde pleaca romanii

Exista doua tipuri de vacante preferate de turisti. Prima dintre ele este sejurul de odihna la plaja sau in resorturi special concepute pentru ca turistii sa se bucure de relaxare. La acest capitol, vechea Grecie troneaza, in continuare, intr-un posibil top al destinatiilor. Apoi, Turcia si Spania sunt tarile dorite pentru vacanta de romani.

Cel de-al doilea tip de turisti este cel al plimbaretilor. Vacantele de tip city-break sunt cele in care turistii „iau orasul la picior”, de dimineata pana-n seara. In aceasta categorie, vorbim despre Franta, Anglia si Italia. Parisul, impreuna cu Londra si Roma sunt destinatiile de zbor alese de catre turistii romani.

Piata de sejururi internationale raspunde la cerintele publicului si ofera, in continuare, nenumarate posibilitati. Doar pe Aerolines sunt disponibile bilete de avion catre 85 de destinatii, la preturi intre 79 euro (Larnaca si Londra) si 1.499 euro (Auckland), cu toate taxele incluse.

Site-ul Aerolines s-a dezvoltat in urma experientei Eurolines Group. Acesta include un motor de cautare inteligent, care alege cele mai convenabile oferte de la sute companii aeriene de linie si low - cost. Site-ul ofera si consiliere online, multumita abundentei de informatii despre fiecare etapa a rezervarilor de bilete de avion.

Eurolines Group a implinit recent 20 de ani pe piata romaneasca si are sub umbrela sa mai multe societati, principala fiind SC Touring Europabaus Romania SRL. Grupul detine brandurile Eurolines si TUI TravelCenter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea