Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice # vacanta toamna #vacanta vara

Destinatii de vacanta pline de culoare in vara si toamna

Vara si toamna unele destinatii turistice prind viata prin culorile lor vibrante, fie naturale, fie create de mana omului. Gradinile ruginii din Kyoto, orasele medievale din Maroc, albastrul profund din Bora Bora sau lanurile mov de lavanda din Franta sunt cateva destinatii de acest fel. Paleta diversificata de culori si nuantele intense fac din aceste destinatii unele dintre cele mai fotografiate din lume.

Iata cateva locuri de vacanta pline de culoare, in vara sau in toamna:

Campurile de lavanda din Franta

Campurile de lavanda din Franta, de un mov intens, sunt unele dintre cele mai fotografiate peisaje din Provence. In aceasta parte a Frantei, in Plateau de Valensole se afla una dintre zonele principale de cultura a lavandei. Lavanda infloreste de la sfarsitul lunii iunie pana la sfarsitul lui august. In regiune exista hanuri si camere de oaspeti care primesc turistii dornici sa se plimbe in natura si sa participe la festivalurile care au loc aici. Exista chiar tururi ale lavandei (Les routes de la lavande). Unul dintre obiective este un lacas religios, Abbaye de Senanque, inconjurat de campuri de lavanda. In Provence se viziteaza fermele si se pot face degustari ale produselor locale.

Copacii din Kyoto, Japonia

In Kyoto, templele pot fi vizitate pe toata perioada anului. Insa toamna, frunzele copacilor au culori intense, spectaculoase. De la jumatatea lunii septembrie si pana spre finalul lui noiembrie, Kyoto, alaturi de Tokyo, sunt unele dintre cele mai colorate destinatii ale Japoniei. Viziteaza parcurile, gradinile si atractiile turistice aflate in mijlocul naturii, pentru o explozie de culori.

Transilvania, Romania

Transilvania face parte din destinatiile de top ale toamnei pentru paleta sa de culori. Padurile aramii ale Carpatilor si orasele medievale realizeaza un tablou de poveste. Una dintre cele mai cunoscute fotografii este cea a Castelului Bran care se vede din padurea tomnatica.

Apele turcoaz din Bora Bora

Bora Bora este o destinatie recomandata pentru toata perioada anului, insa in special pentru lunile de toamna si iarna, pana la inceputul primaverii. Aflata in Polinezia Franceza, in Oceanul Pacific, Bora Bora are unele dintre cele mai spectaculoase peisaje acvatice de pe pamant. Nuantele apei merg de la albastru indigo la turcoaz si bleu. Nisipurile albe si fine, apa de un albastru profund si vegetatia luxurianta realizeaza un decor paradisiac.

Chefchaouen, Maroc

Chefchaouen este un oras marocan din nord-vestul tarii, celebru pentru culoarea albastra a caselor. Aflat in Mintii Rif, Chefchaouen este un oras vechi, fondat in secolul al XV-lea. Datorita nuantelor inedite de albastru, arhitecturii vechi si strazilor labirintice, Chefchaouen este unul dintre cele mai frumoase locuri din Maroc. In medina din Chefchaouen turistii gasesc o varietate mare de produse. Gradinile Kashba sunt una dintre atractiile orasului. Exista si un muzeu de mici dimensiuni, cu o colectie de arme vechi, instrumente, textile si fotografii de epoca.

Foto: scenicreflections.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea