Vacante

#cafenele cu pisici #destinatii de vacanta #pisici #vacanta

Destinatii de vacanta pentru iubitorii de pisici! Unde te poti relaxa printre animale

Adori pisicile? Atunci cu siguranta iti doresti sa-ti petreci vacanta alaturi de acestea! Si ce ar fi mai frumos decat sa alegi ca destinatie de vacanta un loc in care sa-ti poti bea linistit cafeaua in compania unor pisici?

Multi turisti prefera sa aleaga destinatii de vacanta in care sa poata vizita multe obiective turistice si uneori sa se opreasca intr-o cafenea, pentru o relaxare mai “urbană”. Iata unde poti gasi cele mai frumoase cafenele cu pisici din intreaga lume!

Prima cafenea dedicata iubitorilor de pisici, deschisa in Taipei in 1998

Chiar daca au mai existat tentative de a concentra o afacere de acest gen doar pe pisici, Cat Flower Garden a fost prima care a avut succes. Deschiderea a avut loc in anul 1998 in districtul Shilin din Taipei, dar la inceput nu a functionat conform asteptarilor. Totul s-a schimbat cand o televiziune a realizat un reportaj despre specificul acestui loc iar numarul clientilor a crescut considerabil.

In prezent localul se bucura de 15 pisici, 2 caini si o pasare, dar au fost vremuri in care clientii se puteau juca cu 20 de pisici in acelasi timp. Toate pisicile au fost antrenate sa nu consume din bauturile clientilor, dar managerii nu au putut garanta niciodata pentru continutul farfuriilor.

Cand sa mergi in vacanta in Taipei: Vara este considerat anotimpul taifunurilor, deci este recomandat doar celor care vor mai multa adrenalina. In restul anului temperaturile sunt perfecte pentru plimbari (chiar daca in septembrie ploile sunt mai frecvente).

Incaperi colorate pe doua etaje in Madrid si expresii in limba spaniola pentru interacțiuni cu animale

Spre sfarsitul anului 2013 a aparut in capitala Spaniei un spatiu care isi concentreaza atentia pe a oferi conditii bune de trai pisicilor mai putin norocoase. Astfel, in grija unei organizatii non-profit camerele pictate tematic si dotate cu cele mai atractive jucarii pentru pisici au devenit gazda celor fara stapan. Pentru ca scopul nu este profitul material ci oferirea ajutorului cat mai multor pisici, toate veniturile cafenelei se indreapta catre sterilizarea si vaccinarea pisicilor care ajung in grija oamenilor inimosi din La Gatoteca. Desigur, vizitatorii care se indragostesc de pisicile de aici pot alege sa le adopte sau sa doneze banii pentru nevoile lor ulterioare. In plus, pot primi o lista cu expresii pe care vorbitorii de limba spaniola le folosesc pentru a interactiona cu prietenii mieunatori.

Cand sa mergi in vacanta in Madrid: Vara este anotimpul cel mai calduros (uneori temperaturile depasesc 40 de grade Celsius) deci este de evitat de catre cei care nu sunt prieteni buni cu Soarele. In restul anului clima mediteraneană face calatoriile mai usoare, fara bagaje pline de haine voluminoase.

Spatiul de mangaiat pisici in tandem cu laboratorul de macarons - New York

In orasul care nu stie sa doarma exista o combinatie foarte atractiva: pisici si macarons in forma de pisici. Meow Parlour a fost infiintat de echipa de la Macaron Parlor (motiv pentru care exista si serviciul de livrare express intre locatii) si ofera timp in spatiul lor pentru a sta alaturi de pisici. Clientii vin aici sa invete, sa lucreze, sa vada filme, sau sa asculte muzica, toate in timp ce mangaie cel putin o pisica. Exista un parteneriat cu o organizatie care participa la salvarea pisicilor fara stapan, prin urmare misiunea acestui spatiu contine si intermedierea adoptiilor, ceea ce aduce o valoare adaugata considerabila.

Cand sa mergi in vacanta in New York: Lunile de primavara si de toamna sunt perfecte pentru o vizita in metropola americana pentru cei care vor sa se bucure de temperaturi ideale pentru plimbari, fara sa fie sufocati de multimea de turisti care vin din toate colturile lumii.

Cafeneaua cu timp si educatie pentru studenti din Singapore

Cat Cafe Neko no Niwa a fost infiintata de un cuplu care crede in puterea educatiei si a calatoriilor care schimba vieti. Sam si Sue au fost intr-o excursie in Japonia si au fost miscati de o imagine care i-a facut sa constientizeze puterea terapeutica a pisicilor: Un domn a ales sa petreaca cateva minute intr-o cafenea doar stand cu ochii inchisi si cu o pisica in brate - cat power nap. Intorsi acasa, au deschis o cafenea care gazduieste pisici fara stapan, indiferent de rasa (spre deosebire de cele din cafeneaua Japoneza). Exista o taxa pentru timpul petrecut in cafenea, dar studentii primesc o bautura din partea casei, din dorinta antreprenorilor de a promova afectiunea animalelor in randul tinerilor.

Cand sa mergi in vacanta in Singapore: Atat temperaturile cat si umiditatea au aproximativ aceleasi valori pe parcursul anului, deci vremea nu ar trebui sa fie o preocupare in planificarea calatoriilor.

Spatiul deschis cu ajutorul donatorilor in Londra

In 2014 o campanie de crowdfunding a strans peste 100.000 de lire pentru deschiderea unui local dedicat pisicilor. Astazi spatiul poate fi vizitat cu programari cu mult timp in avans si are reguli stricte pentru a pastra bunastarea animalelor adorate. De exemplu, oricat de restrictiv ar parea, copiii sub 12 ani nu vor fi primiti in Lady Dinah`s Cat Emporium, pisicile nu pot fi luate in brate sau deranjate in timp ce dorm si nici aglomerarea spatiului din jurul lor nu este tolerata (deci mangaierile vor fi facute pe rand). Afacerea se dezvolta constant, prin urmare clientii pot cumpara produse personalizate sau pot rezerva experiente speciale de servit ceai alaturi de pisici (High Tea with Cats).

Cand sa mergi in vacanta in Londra: Lunile Iulie, August si Septembrie sunt cele mai preferate de turistii care cauta temperaturi ideale pentru plimbari si pentru vizitele castelelor celebre, chiar daca sunt si cele mai aglomerate.

Distanta fata de oameni, dar nu si fata de pisici – Helsinki

Desi oamenii din Peninsula Scandinava sunt perceputi ca sustinatori infocati ai spatiului personal, definitiile se schimba atunci cand sunt aduse in discutie felinele afectuoase. Echipa din spatele Kissakahvila Purnauskis isi doreste sa participe activ la imbunatatirea cunostintelor conationalilor privind pisicile, de aceea, pe langa cafeaua sau mancarurile bine facute si ornate corespunzator, pot fi cumparate si obiecte personalizate, arta sau literatura despre pisici, sau bijuterii din aceeasi gama. Totul se intampla intr-un decor cu design nordic si asezonat cu pisici prietenoase, potrivit momondo.ro.

Cand sa mergi in vacanta in Helsinki: Pe langa faptul ca temperaturile sunt mai scazute in partea de nord a Europei, Helsinki se afla in Golful Finlandei din Marea Baltica, deci frigul se va simti mai profund decat acasa. Lunile de vara se bucura de temperaturi medii de 20 de grade Celsius, ceea ce ne face sa le recomandam din plin.

Trendsetter: Japonia

Am lasat cafenelele din Japonia la sfarsit doar pentru a deschide o alta lista de posibilitati si destinatii specifice: Yoga cu pisici, decoruri din filme si pisici, cafenele cu anumite tipuri de pisici si multe alte variatii.

Regulile privind animalele de companie in camerele date spre inchiriere sunt printre cele mai stricte, prin urmare nevoia unor localuri in care schimbul de afectiune cu animale este foarte mare. In Japonia exista peste 150 de cafenele orientate catre pisici si admiratorii lor, dintre care cel putin 40 in Tokyo. Una dintre cele care ne-au atras atentia se numeste Temari no Ouchi si isi bucura atat pisicile cat si vizitatorii cu decoruri specifice studiourilor Ghibli. Cei care cauta mult spatiu in tara care a raspandit minimalismul se pot indrepta catre paturile duble din una dintre cele mai spatioase cafenele din Japonia: Mocha Lounge.

Cand sa mergi in vacanta in Tokyo: Lunile de primavara si de toamna aduc temperaturile ideale pentru plimbari si decorurile perfecte pentru fotografii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea