Vacante

#cafea #brazilia #turcia #cuba #destinatii de vacanta #austria

Destinatii de top pentru a savura o ceasca de cafea

Cafeaua este unul dintre produsele consumate de toata lumea in calatorii. Intr-un port, gradina, restaurant, parc de distractii, targ sau orice alt loc vizitat in vacanta, o ceasca de cafea este intotdeauna binevenita si unul dintre cele mai cautate produse de catre oameni, fie ei straini, fie localnici. Exista cateva locuri in lume unde cafeaua reprezinta o experienta de neuitat.

Afla care sunt destinatiile de top pentru a savura o ceasca de cafea:


Havana, Cuba


Havana este considerata una dintre cele mai bune destinatii din lume pentru iubitorii de cafea. Aici exista numeroase cafenele in care turistii pot savura o cafea proaspata, adusa din Muntii Sierra Maestra.

Modul traditional cubanez de a servi cafeaua este in cesti mici, de tip expresso. Cafeaua este tare si dulce, de culoare neagra.


Viena, Austria


In Viena, Viennese Coffee House Culture face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Orasul in sine este celebru pentru arta cafelei. Din secolul al XVII-lea, Viena si-a dezvoltat un adevarat cult al cafelei si astazi este unul dintre cele mai bune orase din lume pentru a bea o cafea delicioasa.

Cu toate ca multi turisti se plang de preturile piperate ale acestei bauturi, meniurile sunt extrem de diversificate, iar cafeaua vieneza nu dezamageste pe nimeni la gust. Modul traditional de a savura aceasta bautura este intr-o cafenea vieneza, impreuna cu o felie de tort.


Istanbul, Turcia


Cafeaua la ibric, pe malul Bosforului, este una dintre cele mai romantice experiente culinare. Cafeaua cu zat, indulcita cu un cubulet de zahar, este servita in Turcia impreuna cu un pahar de apa si o bucatica de rahat (lokum).

Pentru cafea se folosesc servicii speciale, cu cesti din ceramica cu model alb-albastru-rosu, aduse pe tavi de cupru.


Sao Paolo, Brazilia


In Sao Paolo se gasesc boabe de cafea exotica, aduse de pe unele dintre cele mai bune plantatii de cafea din lume. Timp de 100 de ani, cafeaua a fost principalul produs exportat al Braziliei.

In prezent, Brazilia este unul dintre cei mai mari producatori de cafea din lume. O modalitate de a savura cafeaua traditionala este vizita intr-o brutarie (padaria) unde, alaturi de cafea, se servesc o multime de bunatati, de la tarte, pana la briose si sandwich-uri.

Sursa foto: sprudge.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea