Vacante

#hoteluri #italia #egipt #africa de sud #utah #hoteluri luxoase #resortul amangiri #rezervatia lion sands #L`albereta # adrere amellal

Destinatii de lux unde dormi sub cerul liber

Hotelurile luxoase nu sunt mereu pe gustul turistilor cu dare de mana. Exista persoane pentru care dormitul sub cerul instelat in confortul unui hotel de 5 stele reprezinta vacanta ideala. Portalul Yahoo Travel a realizat un clasament a catorva locatii extravagante, resorturi si hoteluri de lux, care isi cazeaza oaspetii chiar sub cerul liber.


Resortul Amangiri, Utah

Noaptea, ocazional, poti sa auzi urletele coiotilor atunci cand este luna plina, iar dimineata, la rasaritul soarelui, poti sa vezi turme de oi trecand pe langa tine. Te afli in resortul "Amangiri", un perimetru extravagant intins pe o suprafata imensa din Canyon Point din statul american Utah. Daca iti doresti sa te afli la inaltime, te poti caza intr-unul dintre cele sase apartamente, fiecare cu piscina proprie, fara acoperis, dar cu trei ziduri imprejurul patului.


Rezervatia privata "Lion Sands", Africa de Sud

In "Lion Sands", rezervatia leilor din Africa de Sud, ai ocazia sa te cazezi in platforma din copac, construita de Guy Aubrey Chalkley in urma cu 60 de ani. Initial, aceasta servea drept refugiu pentru ca Chalkley sa poate fotografia in liniste familiile de lei din zona. In timp, platforma a fost modificata sa corespunda standardelor de siguranta, fiind dotata cu un pat dublu, o masa si scaune, o chiuveta, torte, lanterne si spray impotriva tantarilor. Noaptea se aud ragetele leilor, susotitul hienelor si urletele sacalilor.


L'Albereta, Italia

Industriasul Vittorio Moretti are o teorie potrivit careia fiecare casa trebuie sa aiba o zona de meditatie, situata la ultimul nivel, inconjurata de ferestre unde locatarii se pot odihni pentru a-si reincarca bateriile. Astfel a transformat si apartamentul de la ultimul etaj al hotelului familiei sale "L'Albereta". Acoperisul este rabatabil si se deschide cu ajutorului unui buton. In timp Perseidelor, apartamentul se afla la cea mai mare cautare.


Adrere Amellal, Egipt

Complexul "Adrere Amellal" este construit din lut si cristale de sare, aflandu-se la baza unui munte alb, considerat sacru de catre localnici. Exceptand generatorul pentru bucatarie, intreg amsamblul turistic nu foloseste nicio sursa de electricitate, iluminarea facandu-se cu ajutorul lumanarilor. Exista paturi in camere de piatra, dar si posibilitatea ca turistii sa doarma sub cerul liber.



Sursa foto: idesignarch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea