Vacante

#top destinatii #destinatii de vacanta # destinatii turistice # top tari fericite

Destinatii cu oameni optimisti: cele mai fericite tari ale lumii

Probabil multi dintre voi v-ati intrebat in ce tari de pe mapamond optimismul este la cote maxime, iar oamenii sunt extrem de fericiti.

Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica a publicat recent rezultatele unui studiu anual care ne ofera raspunsurile la aceste intrebari.

Desi Statele Unite ale Americii au fost considerate dintotdeuna o adevarata Mecca pentru oamenii care vor sa se realizeze in viata, statistica arata a aceasta tara nu a reusit sa se califice in primele 10 tari din lume cu cei mai fericiti locuitori.

3. Olanda

In Olanda se fabrica bere de calitate si poate datorita acestui lucru oamenii privesc viata cu alti ochi.

Lasand gluma la o parte si analizand cifrele exacte, olandezii chiar o duc cat se poate de bine. 75% dintre locuitorii acestei tari au un loc de munca, iar 0,68% dintre angajati lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana. Si la capitolul sanatate, olandezii inregistreaza performante: 77 dintre ei nu se confrunta cu probleme.

Cat despre speranta de viata, aceasta este de 80,8 ani.

2. Norvegia

Desi se credea ca poporul norvegian este unul dintre cele mai depresive din lume, statistica indica cu totul altceva.

Norvegia este una dintre cele mai sigure tari din punct de vedere financiar, potrivit Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica. In medie, venitul anual al unui norvegian este de 30.465 de dolari.

Autoritatile norvegiene acorda o atentie sporita sistemului sanitar. In fiecare an, fiecarui locuitor al Norvegiei beneficiaza de servicii medicale in valoare de 5.003 dolari. In aceste conditii, doar 20% dintre norvegieni se plang ca au probleme de sanatate. In aceste conditii, creste si speranta de viata: 81,2 ani.

1. Danemarca

Iata-ne ajunsi si la tara pe care multi o invidiaza: Danemarca. Pe o scara de la 1 la 10, gradul de fericire al danezilor este de 7,8, fata de 7,5 si 7,6, cat au Olanda si Norvegia.

Ramane insa o mare dilema de ce locuitorii sunt atat de fericiti, in conditiile multi parametri sunt mai slabi decat ai celorlate tari. De exemplu, speranta de viata este 79,3 ani, procentajul celor care lucreaza este de 73%, iar venitul mediu anual este 23.213 dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea