Vacante

#paris #orase #destinatii de vacanta #destinatie # talin # masdar abudhabi

Destinatii ale viitorului: orase cu o calitate ridicata a vietii

Uneori, vizitarea unui nou oras ofera ocazia turistilor sa invete ceva despre calitatea vietii . Astfel de destinatii au standarde mai inalte in ceea ce priveste stilul de viata si ofera o experienta care nu este uitata prea usor.

Iata in continuare cateva orase ale viitorului, impresionante prin standardele de viata ridicate:

Tallinn, Estonia

este Capitala Culturala Europeana in acest an. Capitala Estoniei se afla pe coasta de nord a tarii, in Golful Finlandei, la numai 80 km de Helsinki. In timp ce Orasul Vechi din Tallin a fost declarat monument mondial UNESCO, Tallin a primit titlul de unul dintre primele 10 orase digitale din lume. Internetul WI-FI este disponibil peste tot, de la parcuri la cafenele, de la trenuri la aeroporturi. Pe langa estona, exista si alte limbi vorbite si raspandite pe scara larga aici, precum rusa, engleza, germana si finlandeza. Un alt atu esential al acestei destinatii il reprezinta calitatea apei curente.

Masdar, Abu Dhabi

Orasul Masdar constituie de fapt o regiune in apropiere de Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite , construita dupa un proiect ecologic. Tehnologia folosita implica , utilizarea exclusiva a energiei solare si eoliene, cu minime emisii de carbon. Scopul constructiei acestei regiuni este de a avea un centru al companiilor care folosesc tehnologii eco, inovatoare. Reciclarea si sustenabilitatea constituie factori esentiali ai vietii de zi cu zi a locuitorilor de aici.

Paris, Franta

Parisul este considerat nu doar unul dintre cele mai frumoase orase din lume, dar si unul dintre cele mai bune din punct de vedere al calitatii vietii. In ultimii au au fost create mai multe , publice si mai multe posibilitati de a face plimbari in aer liber, pe jos sau cu bicicleta. Reciclarea gunoiului menajer este o practica obisnuita. Intr-un top realizat de o companie mondiala de consultanta (Cushman & Wakefield), Parisul ocupa locul al 2-lea pentru dezvoltarea unei afaceri. Organizatia Mondiala de Turism (World Tourism Organisation) situeaza Parisul pe primul loc in topul celor mai vizitate orase ale lumii.


 

Sursa foto: tallinn24.info; evolo.us; paris.com; sejur- .ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea