INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Vacante

# destinatie turistica #pestera #romania

Destinatie turistica spectaculoasa, noua in Romania. Un circuit de pesteri cu sistem de iluminare si monitorizare

In Romania exista o noua destinatie turistica spectaculoasa. Este vorba despre un circuit de cinci kilometri care cuprinde o pestera amenajata si deschisa publicului larg si o alta deschisa doar pentru speologie.

 

Unde se afla pestera amenajata pe o distanta de 5 kilometri

Noua destinatie turistica spectaculoasa se afla in judetul Bihor, la mai putin de 30 de kilometri de Oradea. Este in comuna Dragesti. Intregul circuit cuprinde doua pesteri, Pestera Stracos, amenajata si deschisa publicului larg, si Pestera Tasad, deschisa doar pentru speologie. Au fost amplasate doua puncte de observare, locuri de popas, inclusiv un spatiu special amenajat in jurul Pesterii Stracos, cu un pod suspendat si un traseu tip Via Ferrata de dificultate mica.

"Stim cu totii ca judetul nostru are un potential turistic foarte important, iar Consiliul Judetean Bihor si-a propus sa il valorifice. In acest sens, in parteneriat cu ANANP si cu primarii, Consiliul Judetean realizeaza mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Judetul nostru are o noua pestera vizitabila la doar 30 de minute distanta de orasul Oradea. Acest lucru se intampla la 12 ani distanta de la amenajarea ultimei pesteri vizitabile din Bihor", a declarat Mircea Malan, vicepresedintele CJ Bihor.

Pestera Stracos a inceput sa fie vizitata incepand din luna mai. Este necesara o programare telefonica inainte. Preturile pentru intrarea in Pestera Stracos sunt de 20 de lei/adult si 15 lei/copil mai mare de 5 ani. Pentru grupuri de peste 15 persoane, un bilet de intrare pentru un adult e de 15 lei si 5 lei pentru copii mai mari de 5 ani. Intrarea este gratuita pentru locuitorii comunei Dragesti si pentru toti copiii sub varsta de 5 ani, precum si pentru persoanele cu handicap.

Pestera Stracos, dotata cu sistem de iluminare si monitorizare

In mai multe puncte din aceasta pestera au fost montati senzori care masoara nivelul de CO2, temperatura, umiditate si curenti. De asemenea, exista si un sistem care contorizeaza intrarile si iesirile. Pestera este alimentata cu energie electrica verde 100%, de la panourile fotovoltaice amplasate in apropiere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii