Vacante

# vacanta zanzibar #zanzibar

Descopera stilul de viata al localnicilor, in cadrul unor excursii optionale in Zanzibar!

In cartea sa, celebrul bucatar Andrew Zimmern isi indeamna cititorii sa fie calatori, nu turisti. Pentru a intelege lumea din jur, sustine autorul, o persoana trebuie sa experimenteze ceva ce nu a mai incercat niciodata, sa cunoasca oameni noi si sa viziteze locuri in care nu a mai fost.

In urmatoarea ta calatorie, incearca sa urmezi sfatul lui Zimmern si te vei intoarce acasa un om schimbat, un om mai bun si mai intelept. Din acest motiv, multe persoane aleg sa participe la excursii optionale Zanzibar prin intermediul carora pot sa descopere atat cultura si frumusetea locului, cat si stilul de viata al localnicilor.

Fiind un loc exotic, pe care cei care l-au vizitat il numesc paradisiac, poate fi foarte tentant sa iti petreci timpul in Zanzibar pe plaja sau pe marginea piscinei, admirand peisajul. Cu toate acestea, ar fi pacat sa nu profiti de ocazie si sa nu descoperi lucruri noi cu ajutorul unor excursii optionale in Zanzibar.

Scopul acestora este de a te apropia de cultura arhipelagului situat pe coasta estica a continentului african si de a cunoaste o noua lume. Descopera, in cele ce urmeaza, doar cateva excursii optionale in Zanzibar pentru care poti opta pentru a fi sigur ca vei profita la maximum de timpul petrecut intr-una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta!

Viziteaza Ferma de mirodenii

Ferma de mirodenii (shamba) iti va oferi ocazia sa descoperi condimente si plante de care nu ai mai auzit sau pe care nu le-ai vazut pana acum in viata reala. Astfel, ai ocazia sa afli povesti fascinante despre culorile, aromele, proprietatile medicinale si aplicatiile culinare ale plantelor care cresc doar in Zanzibar.

Exploreaza plaja invizibila Nakupenda

Ce parere ai despre o insula care dispare si reapare ca prin magie in mod regulat? Este vorba despre plaja Nakupenda. Desi acest fenomen pare desprins din povesti, explicatia sa este simpla. In timpul fluxului, cand mareea este inalta, bancul de nisip este acoperit si, astfel, insula dispare. In schimb, la reflux, cand mareea este joasa, acesta reapare.

De amintit ca acesta este singurul exemplu de excursii optionale in Zanzibar care depind exclusiv de fenomene naturale, precum miscarea de rotatie a Pamantului si forta de atractie a Lunii si a Soarelui. Insa acest aspect ii face pe turisti sa se indragosteasca de aceasta insula magica, a carei denumire inseamna „te iubesc” in swahilii, limba locala.

Alt aspect care contribuie la farmecul insulei Nakupenda se refera la dimensiunea sa redusa. Pe aceasta, nu au loc mai mult de 100 de persoane, ceea ce creeaza un sentiment placut, de intimitate, intre cei care o viziteaza. Poti ajunge aici prin intermediul agentiei Zanzibar Tour Guide, care te va ajuta sa descoperi cele mai frumoase puncte din Zanzibar.

De altfel, exista numeroase alte excursii optionale in Zanzibar pentru care poti opta. Cateva exemple sunt turul Stone Town, Prison Island (Insula Testoaselor), delfinii care traiesc in jurul satucului Kizimkazi, Padurea Jozani si restaurantul situat pe o stanca din ocean, The Rock. Totodata, este recomandat sa incerci macar una dintre activitatile care te vor ajuta sa te conectezi cu localnicii, precum pescuitul sau gatitul alaturi de acestia!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea