Vacante

#destinatii 2011 #litoral #bulgaria

Descopera destinatiile de vacanta ale Bulgariei

Bulgaria este o destinatie de top pentru turistii romani, in fiecare an. Insa in 2011, aceasta tara a intrat in doua topuri internationale, realizate de CNN si Lonely Planet, pentru cele mai bune destinatii de vizitat in acest an. Te invitam sa descoperi destinatiile de vacanta ale Bulgariei, de la statiunile de la Marea Neagra la orasele istorice, de la monumentele UNESCO la statiunile de schi, din regiunile montane.

Statiuni pe litoralul bulgaresc
 

Nisipurile de Aur. Nisipurile de Aur este una dintre cele mai cunoscute statiuni din regiunea de coasta a Bulgariei. Zona se bucura de o locatie deosebita: are deschidere la Marea Neagra, plaje lungi si nisipoase, este situata in apropiere de un parc national (Golden Sands National Park) si deservita in acelasi timp de aeroportul international din Varna. Orasul se afla la doar 18 km de statiune, astfel incat turistii care isi petrec vacanta la Nisipurile de Aur se bucura de o amplasare foarte buna. Afla mai multe din articolul La mare la Nisipurile de Aur in Bulgaria.

Varna. Varna este unul dintre cele mai importante orase de coasta ale Bulgariei. Ca marime, Varna se situeaza dupa Sofia si Plovdiv . Varna este cunoscuta si sub numele de “capitala de vara a Bulgariei”, deoarece este o statiune foarte populara, dar si un important centru pentru sporturile practicate in sezonul cald. Pe langa o clima blanda si insorita, Varna se poate mandri cu atractii culturale si istorice, muzee, galerii si chiar cu un palat. Descopera aceasta destinatie de vacanta din articolul La mare in capitala turistica de vara a Bulgariei, Varna

Obzor. Obzor este un oras mic al Bulgariei, din Provincia Bourgas. Orasul are o istorie foarte lunga, care ajunge pana in timpurile grecilor si romanilor. Astazi, Obzor este o statiune modesta de pe litoralul Marii Negre, potrivita pentru turistii cu un buget mic si pentru cei care obisnuiesc sa mearga la mare cu rucsacul in spinare sau sa stea la cort. Descopera mai multe despre ceea ce are de oferit din articolul La mare pe litoralul bulgaresc, la Obzor.

Sunny Beach . Sunny Beach este vedeta litoralului bulgaresc. Statiunea se afla destul de aproape de orasul Bourgas, de care o desparte o distanta de numai 35 km. Calitatea plajei de aici este recunoscuta pe plan international, prin Blue Flag. Statiunea ofera numeroase servicii si facilitati, de la restaurante si hoteluri la discoteci, casinouri, cluburi de noapte, cafenele etc.

Sursa foto: travel-bulgaria.comCa activitati de timp liber, ofera este foarte diversificata, incluzand cam orice sport de vacanta, dintr-o zona de coasta. Familiile cu copii gasesc in statiunea Sunny Beach o serie de servicii si facilitati pentru cei mici: piscine pentru copii, tobogane, carusel, trambuline, meniuri pentru copii, oferte cu reduceri speciale pentru minori, gradinita etc. Afla ce poti face in aceasta destinatie din articolul Vacanta la mare la Sunny Beach, pe litoralul bulgaresc.

Duni. Duni este o statiune mica, de pe litoralul bulgaresc, destinata turistilor straini. Statiunea are mai multe hoteluri de 4 si 5 stele si este considerata o destinatie de lux. Avand un sistem all inclusive foarte bine pus la punct, statiunea este ideala pentru familiile cu copii, dar si pentru turistii dornici sa ajunga intr-un loc linistit, relaxant, cu servicii de 5 stele. In timpul liber se fac plimbari prin orasul vechi, se viziteaza portul sau se colinda magazinele cu specialitati bulgaresti. Seara au loc concerte si spectacole, iar copiilor li se pun la dispozitie discotecile pentru cei mici. Afla mai multe despre aceasta statiune din articolul La mare in Bulgaria: Duni, o destinatie pentru indragostiti.

Bourgas. Bourgas (Burgas) este al 4-lea oras ca marime si are unul dintre cele mai mari porturi ale Bulgariei, fiind un important centru industrial. Orasul este cunoscut mai putin ca statiune turistica, desi exista totusi plaje. Afla ce poti face in vacanta la Bourgas din articolul La mare in Bulgaria: descopera statiunea Bourgas.

Nessebar. Nessebar este un alt oras-statiune al Bulgariei, avand o mare importanta istorica. Nessebar este considerat unul dintre cele mai vechi orase din Europa, partea veche a orasului fiind declarata patrimoniu mondial UNESCO.

Sursa foto: telegraph.co.ukOrasul se afla intre Varna si Burgas, foarte aproape de Sunny Beach, de care il desparte o distanta de numai 5 km. Frumusetea statiunii consta din bogatia istorica a orasului, casele albe, bisericile deosebite, strazile pitoresti, restaurantele cu specific pescaresc si peisajele romantice. Afla detalii din articolul La mare in Bulgaria: descopera statiunea Nessebar, Dubrovnikul Bulgariei.

Albena. Se spune despre Albena ca ar fi una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre, recomandata in special familiilor cu copii.

Statiunea este recunoscuta pentru locatia deosebita, serviciile calitative si activitatile de timp liber: distractie in discoteci si pe plaje, tratamente wellness, sporturi de apa etc. In apropierea statiunii se afla Rezervatia Naturala Baltata, o combinatie de mare si padure. Citeste ce poti face in aceasta destinatie din articolul Vacante cu familia in Albena.

Constantin si Elena. Constantin si Elena este o statiune balneara aflata in apropiere de Golden Sands si Varna, potrivita in special pentru turistii care vin la tratament, pentru cei dornici de liniste si relaxare, precum si pentru familiile cu copii. Statiunea este linistita, dar ofera posibilitati de petrecere a timpului liber, de la sporturile de vacanta precum tirul cu arcul sau schi-jetul la plimbari prin golfuletele sau parcul cu stejari seculari. Descopera aceasta destinatie din articolul La mare pe litoralul bulgaresc, la Constantin si Elena.

Balchik . Balchikul nu este un oras impresionant, care sa te tina ocupat saptamani la rand. Gasesti destul de putine lucruri de facut , iar la capitolul atractii turistice, primul pe lista este Castelul Cuibul Linistit si Gradinile Reginei Maria.

Sursa foto: balkantrails.comCu toate acestea, toti turistii care ajung aici au parte de o surpriza foarte frumoasa, datorita complexului absolut deosebit al micului castel. Poti petrece chiar si 8 ore in aceste gradini, ale caror peisaje se schimba dintr-un loc in altul.

In plus, orasul de coasta se bucura de privelisti spectaculoase spre mare, iar strainii isi pot petrece un sejur linistit, relaxant.  Din Balchik se ajunge foarte repede in alte statiuni bulgaresti, precum Albena, dar si la alte obiective turistice importante, precum Capul Kaliakra. Afla mai multe despre aceasta destinatie din articolul La mare la Balchik, statiunea regala bulgareasca.

 

Bogatia culturala: monumente UNESCO
 

In plan turistic, Bulgaria este cunoscuta in primul rand ca o destinatie ieftina, din Europa de Est. Principalele atractii turistice le reprezinta zona de litoral, cu lantul de statiuni modernizate, la preturi foarte competitive, precum si zona montana, cu statiuni de schi ideale pentru turistii care isi doresc sa gaseasca o alternativa la statiunile scumpe din tarile vestice.

Bulgaria este insa si o destinatie culturala, ea detinand cateva orase istorice vechi, dar si 7 situri UNESCO. Multi turisti aflati pe litoral fac excursii de o zi pentru a vizita celebra Manastire Rila, fondata initial in secolul X. Complexul manastiresc intrat in patrimoniul mondial UNESCO este cu adevarat impresionant si merita fara indoiala un popas. Afla mai multe din articolul: Vacante de exceptie marca UNESCO: Bulgaria.

 

Orase vechi, cu valoare istorica
 

Plovdiv. In afara de distractia de pe litoralul bulgaresc, turistii pot face excursii intr-unul dintre orasele istorice, precum Plovdiv. Acesta este unul dintre cele mai mari orase ale Bulgariei si totodata un oras istoric, ale carui atestari documentare merg pana in perioada Neoliticului. Afla mai multe despre valoarea culturala si istorica a orasului din articolul Plovdiv, unul dintre vestigiile Europei.

Veliko Tarnovo. Veliko Tarnovo este genul de obiectiv turistic pe care romanii il viziteaza in trecere, fie in timpul unui sejur pe litoral, fie cand sunt in tranzit prin Bulgaria, venind din alte regiuni precum Grecia sau Turcia. Orasul istoric aflat intr-o regiune montana are o arhitectura deosebita si o cetate care merita sa-i dedici macar cateva ore.

Sursa foto: theoldcapital.euZona este foarte linistita, cu terase, magazine cu suveniruri si restaurante unde poti lua o masa cu bani putini, cu portii generoase, traditionale: salata bulgareasca cu rosii si branza, cartofi prajiti cu branza rasa si snitel etc.

Fiind o zona turistica foarte importanta, in apropiere de intrarea la castel se poate schimba valuta in leva, ceea ce este o facilitate importanta pentru cine face doar o scurta oprire in Bulgaria si trebuie sa foloseasca moneda locala.
 

Statiuni montane. La schi in Bulgaria
 

Statiunile montane bulgaresti au ajuns in topurile internationale si chiar au primit aprecieri bune din partea unor publicatii de renume precum Lonely Planet sau CNN.

Principala calitate a acestor statiuni o constituie serviciile calitative, la preturi mici, acest fapt constituind practic o alternativa la statiunile mai scumpe din Europa, precum cele din Austria, Franta sau chiar Italia.

Afla ce poti face la munte in Bulgaria din articolele: Vacanta in statiunea montana Pamporovo si Vacanta la schi in Bulgaria: Borovets si Bansko .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea