Vacante

#oglinda bicicleta #oglinzi bicicleta #pegas #biciclete pegas

De ce trebuie sa folosesti oglinda cand mergi pe bicicleta

O oglinda la bicicleta este mai importanta decat ti-ai imagina. E esential sa stii tot timpul ce se petrece in spatele tau. Nu, nu din curiozitate, ci pentru siguranta ta. Da! Crezi sau nu, o oglinda retrovizoare iti poate salva viata.

De ce am nevoie de oglinda montata pe bicicleta? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun multe persoane atunci cand isi cumpara o bicicleta. Pentru siguranta – este cel mai simplu si mai la obiect raspuns.

Imagineaza-ti cum ar fi sa nu ai oglinzi la masina! Cu ajutorul unei oglinzi vei putea verifica, fara pic de efort, ce se afla in spatele tau. E mult mai simplu sa privesti in oglinda decat sa intorci capul. Chiar si atunci cand ai suficienta experienta in mersul pe bicicleta risti sa te dezechilibrezi, mai ales daca urci o panta sau circuli pe un drum prost asfaltat.

Oglinda este necesara atunci cand calatoresti intr-o tara cu reguli de conducere necunoscute sau in conditii periculoase, cu rate ridicate de accidente, asa cum sunt India, Egipt, Bolivia.

Oglinda pentru bicicleta iti mai este necesara si atunci cand calatoresti cu un partener. Iti va fi utila pentru a-l vedea daca a ramas mult in urma pentru a incetini ritmul pedalatului pana va apropiati unul de celalalt.

Exista doua tipuri principale de oglinzi:

Oglinda pentru ghidon

Oglinda pentru ghidonul bicicletei este cea mai populara, fiind usor de montat si foarte rezistenta, chiar si atunci cand circuli pe trasee tip offroad. Important este sa alegi o oglinda cu brat scurt, pentru a evita vibratiile ei pe timpul mersului.

Avantajele unei oglinzi montate pe ghidon este ca iti ofera un unghi de vizualizare larg si sunt si usor de reglat.

Si oglinzile pentru ghidon sunt de doua tipuri: din sticla sau din plastic. Avantajul celor din plastic este ca se zgarie mai greu, deci ofera o mai buna vizibilitate, si nici nu se sparg usor.

Oglinzi pentru ochelari

Exista o multime de adepti ai oglinzii montata pe ochelari sau pe casca de protectie. E drept ca o astfel de casca te poate face sa semeni mai degraba cu un Borg, insa acesta poate fi vazut ca un avantaj, fiindca te face mai interesant.

Avantajele unei astfel de casti pornesc de la faptul ca este foarte usoara si iti ofera un unghi perfec, cat si o buna adancime a campului vizual, fiind asezata practic in linie cu ochii. Nu trebuie sa iti misti capul pentru a privi in ea, este suficient sa iti misti putin ochii. Un dezavantaj ar putea fi legat de faptul ca iti ia ceva timp pana te obisnuiesti cu ea.

In magazinul online bicicletapegas.ro poti gasi o gama variata de oglinzi pentru bicicleta. O oglinda cu aspect retro, care aminteste ce cele montate pe bicicletele copilariei, este oglinda Pegas rotunda., argintie. Cadrul sau este realizat din otel, ceea ce o face foarte rezistenta.

Oglinzile pentru bicicleta sunt acum cu pana la 51% reducere, astfel ca vei face si o economie serioasa comandand de pe site-ul Pegas.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea