Vacante

#macedonia #destinatii de vacanta #vacanta

De ce sa vizitezi Macedonia, o destinatie pe care multi o ocolesc

Macedonia este, probabil, cea mai putin cunoscuta dintre tarile balcanice. Iar acest lucru se intampla in principal din cauza suprafetei de aproximativ 25.700 de km patrati, ceea ce o face mai mica decat multe alte regiuni din zona.

Cu toate ca este o tara mai putin cunoscuta si reprezinta o destinatie pe care multe persoane o ocoleste, iata care sunt motivele pentru care merita sa vizitezi Macedonia, o mica perla din Balcani.

Mancarea si bautura

Daca exista totusi ceva faimos in ceea ce priveste Macedonia, acesta lucru este cu siguranta reprezentat de bucataria sa.

Mancarea traditionala machedoneasca are numeroase origini din cea turceasca, si in acest caz fiind folosite multe condimente, carne si legume. Singura diferenta este aceea ca mancarurile din Macedonia includ multa carne de porc, prezenta in aproape toate mancarurile tipice. Un alt aliment specific acestei tari este branza alba machedoneasca, cea mai buna din aceasta regiune.

De asemenea, Macedonia este recunoscuta pentru vinurile sale, de aici exportandu-se multe vinuri, mai ales in Europa. O alta bautura faimoasa este rakia, un lichior traditional destul de puternic. Nu in ultimul rand, berea este un alt atuu al tarii, „Skopsko” fiind cea mai populara bere din zona.

Natura

Faptul ca multi oameni compara Macedonia cu Elvetia spune destul de multe despre peisajele acestei tari. Regiunile verzi si muntii sunt marcile comerciale ale Macedoniei, pe care nu trebuie sa ratezi sa le vizitezi.

Cele trei lacuri naturale – Ohrid, Prespa si Dorian sunt printre cele mai turistice locuri din tara.

In ultimii ani, Macedonia s-a transformat in destinatia favorita pe timp de vara pentru olandezi datorita faptului ca le place aceasta posibilitate de a imbina turismul montan cu cel de pe litoral. Iar drumetiile si vizitarea parcurilor nationale fac parte de asemenea din lista de activitati preferate de multi turisti.

Astfel, daca vrei sa vizitezi o alta tara deosebita in care te poti bucura atat de aerul curat de la munte, cat si de plajele frumoase, Macedonia este destinatia recomandata.

Istoria

Istoria Macedoniei este una imensa si cu adevarat deosebita. Aceasta nu a facut schimbari prea mari din momentul despartirii de Iugoslavia, lucru usor de observat atunci cand privesti structura, arhitectura sau alte tipuri de imbunatatiri. Si, cu toate ca respectiva separare chiar a afectat economia si dezvoltarea generala a tarii, istoria acesteia nu trebuie ignorata.

Cu siguranta ai auzit de Alexandru cel Mare, nu-i asa? Acest recunoscut conducator a punctat cuceriri spectaculoase care, la acel moment, i-au propulsat pe macedoneni drept stapani ai Orientului Apropiat. Iar oamenii din tara sunt extrem de mandri de aceasta istorie.

In plus, tara a cunoscut o mare influenta in urma invaziei otomane de-a lungul anilor si a fost nevoie de pana la 500 de ani de batalii si razboaie active pentru a isi pronunta independenta si de a se elibera de imperiul turc. Acum parca ai dori sa afli cat mai multe despre istoria Macedoniei, corect? Si ce mod mai bun de a o descoperi decat printre arhitectura tarii si auzind povestile direct de la macedoneni?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea