Vacante

#vacante #vacanta #concediu #destinatie # sfaturi de vacanta # de ce sa te feresti in vacanta

De ce sa te feresti in vacanta

Toata lumea isi doreste sa se relaxeze in vacanta, insa putini sunt cei care acorda atentie acelor lucruri de care ar trebui sa se fereasca. Nicio destinatie turistica nu ofera un grad de siguranta de 100%, insa nici nu inseamna ca trebuie mereu sa te uiti peste umar. Este suficient sa te documentezi asupra unor aspecte pentru a sti exact ceea ce ai de facut odata ajuns la destinatie.
 

Informatiile Ministerului de Externe
 

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand te documentezi asupra sigurantei in locul in care calatoresti este sa accesezi site-ul oficial MAE. Acolo ai alerte de calatorie si sfaturi de calatorie despre destinatia pe care urmeaza sa o vizitezi.
 

Detaliile din ghidurile de calatorie
 

Ghidurile pe care le cumperi din librarii pentru a te informa cuprind intotdeauna un capitol intitulat de obicei "sfaturi pentru turisti", "siguranta personala", "ghid de supravietuire" sau ceva asemanator. Din aceste carti poti afla mai multe despre locurile vizitate.
 

Operatorul turistic te poate ajuta
 

Daca exista locuri considerate periculoase, operatorul de turism de la care cumperi vacanta te va informa intotdeauna asupra acestora. Turistii sunt anuntati de catre agent sau ghidul turistic atunci cand nu este recomandat sa circule pe cont propriu in anumite zone ale unui oras.
 

Sanatatea
 

Afla detalii despre cum poti sa-ti protejezi sanatatea in destinatia respectiva. Sunt locuri unde nu poti cumpara antibiotice fara retete, tari unde este obligatoriu sa ai vaccine facute inainte de plecare si destinatii unde trebuie sa bei numai apa imbuteliata . Ia in consideratie si varianta unei asigurari medicale . Aceasta este intotdeauna recomandata de catre operatorii de turism.
 

Regulile de circulatie
 

Daca urmeaza sa calatoresti cu masina personala sau sa inchiriezi, trebuie sa te familiarizezi cu legislatia din tara in care vei conduce.
 

Cultura locala
 

Diferentele culturale pot sa provoace uneori situatii neplacuta. De aceea este important sa cunosti si legile nescrise, astfel incat sa te integrezi cat mai bine si sa-ti faci prietenii in mediul in care calatoresti. De la vestimentatie la modul de a saluta, exista numeroase aspecte de care poti sa tii cont atunci cand vrei sa faci o impresie buna la destinatie.

 

Sursa foto: worldwide-travelling.blogspot.com/
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea