Vacante

# vacanta istanbul #istanbul #city-break

De ce sa alegi Istanbul pentru urmatorul city break

Vrei sa petreci un weekend prelungit intr-o destinatie turistica relaxanta, interesanta si plina de surprize placute. Te ajutam in alegerea unui astfel de loc prin prezentarea argumentelor care sa te convinga ca Istanbul este optiunea ideala pentru urmatorul tau city break.

Istanbul este singurul oras aflat pe doua continente

Geografia acestui oras cu istorie tumultoasa reprezinta unul dintre motivele pentru care este vizitat de milioane de turisti anual. O parte din metropola este pe continentul european, iar cealalta se afla in Asia. Stramtorile Bosfor si Dardanele isi croiesc drum printre cladirile istorice, navele din porturi si forfota din bazare.

Apele marilor sunt parte integranta a Istanbulului, te vei simti aici ca un marinar intors din calatorie, gata sa hoinareasca peste poduri vechi si noi, pe stradute inguste si colorate, printre pescarusi, pisici si trecatori grabiti.

Vizitezi la Istanbul monumente faimoase si muzee unice

Daca alegi un city break la Istanbul vei avea ocazia sa vizitezi Hagia Sophia, denumita si Biserica Sfintei Intelepciuni, una dintre cele mai impunatoare constructii religioase din intreaga lume. Istoria acestui monument strabate veacurile, iar catedrala, devenita moschee si apoi muzeu, impresioneaza prin rezistenta, frumusete si maretie.

Istanbul este un muzeu in aer liber, pentru ca la tot pasul intalnesti locuri exceptionale. Printre ele se numara Palatul Topkapi, simbol al sultanilor otomani, Moscheea Albastra, ca o enorma peruzea proiectata pe cerul instelat deasupra Marii Marmara, Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Cisterna Basilica si multe alte obiective turistice de mare valoare istorica si culturala.

Te intalnesti cu bucataria turceasca la ea acasa

Iti plac specialitati culinare precum kebab, baclava, cataif, le comanzi la restaurant si le pregatesti in zile de sarbatoare. Un weekend la Istanbul iti prilejuieste intalnirea cu delicioasele preparate otomane, chiar la ele acasa.

Te vor cuceri sutele de oferte street food, cu bunatati proaspete si arome imbietoare. Vei intalni restaurante populare, unde mirodeniile aduse de peste mari si tari s-au furisat in bucatele turcesti si le-au transformat in adevarate festinuri culinare, stropite din belsug cu ceai, ayran sau sucuri proaspete de fructe.

Vizitezi locuri cu o natura de vis

Un city break la Istanbul este sansa ta pentru o croaziera ca-n filme, pe Bosfor, in vapoare elegante, unde iti savurezi pranzul sau cina admirand peisaje superbe, cu maluri colorate si vegetatie luxurianta.

Poposesti pe insulele din apropiere, admiri apusurile deasupra orasului si te plimbi printre mii de flori, in special lalele, atat de iubite de turci, incat le-au dedicat si un festival anual, vestit in toata lumea. La cativa kilometri de metropola se afla plaje superbe, atat pe malul Marii Negre, cat si la Marea Marmara. Asa ca, atunci cand iti iei bilete de avion Bucuresti-Istanbul, pune in bagaj si costumul de baie, sa te simti ca intr-o vacanta exotica, la nici doua ore de zbor fata de capitala Romaniei.

Cunosti oameni ospitalieri si te simti ca intre prieteni

Un city break la Istanbul este ca o vizita la prieteni. Te integrezi imediat in atmosfera, te simti de-al locului, iar oamenii din jur sunt veseli si ospitalieri. Nu uita sa-ti rezervi macar jumatate de zi pentru hoinareala prin Marele Bazar, printre cele mai largi spatii comerciale acoperite din lume, cu peste 4000 de magazine.

Vei regasi stralucirea din O mie si una de nopti, iar acest adevarat oras din inima orasului te va impresiona prin dimensiunea strazilor interioare si diversitatea de stofe, bijuterii, podoabe, condimente, ceasuri, dulciuri, suveniruri si alte mii de articole pe care le gasesti pe tarabe, la negustorii amabili ce-ti ofera ceai si curmale.

Traieste experienta  unei excursii la Istanbul, in orice anotimp, ca sa zbori pe covorul fermecat al senzatiilor, culorilor si aromelor si sa fii cucerit de irezistibila metropola de la portile Orientului.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea